-En fantastisk følelse

Skrevet av Thomas Gjelsås,  08.10.2020
Artikkelbilde
Prince of Tides ©hesteguiden.com/

Torsdagen ble en svært minnerik dag for amatørrytter og hesteeier Linn Christine Arntzen. Først vant hennes egen hest Prince Of Tides i sin første start på norsk jord. Deretter red hun vinneren i amatørløpet Dragonfly. Dette var hennes tredje seier som rytter, og 28-åringen hadde all grunn til å slippe jubelen løs. Spillemessig ble det utfordrende denne løpsdagen, og det blir jackpot i V65 torsdag 22. oktober. For øvrig var det damene som dominerte denne kvelden, hvor fem av sju vinnere ble både ridd og trent av kvinner.

Prince Of Tides (Linn Christine Arntzen) kom til start med forventninger i ryggen, og treåringen gjorde ingen feil. Han ga et tillitvekkende inntrykk og vant enkelt for Anna Pilroth i sin første start i Norge. Neste start blir i et amatørløp med eier Linn Christine Arntzen på ryggen, og dette blir en spennende hest for trener Raphael Freire.

Madi Banja ©hesteguiden.com

Madi Banja (Nathalie Mortensen og Emma Johansson) har gjennomført en god sesong. Nå tok han årets tredje seier ved å spurtslå en tapper Pal O´Mine. Nathalie Mortensen red selv vinneren, som selvsagt trenes av Annette Stjernstrand. Madi Banja var et tredjevalg i V65-innledningen.

Dragonfly ©hesteguiden.com

Det ble høyt tempo og langstrakt felt i amatørløpet. Dragonfly (Stalltrollet) var med i tetbildet hele veien, og det var meget imponerende å se han strekke ut til suveren seier for Linn Christine Arntzen. -Dette var en bra prestasjon, og det har vært en god sesong for stallen vår. Vi har ambisjoner om å utvikle oss videre og har høye forventninger til oss selv. Det mener jeg er vesentlig som trener i denne bransjen, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa en populær gjest på Øvrevoll Tobias Hellgren.

Zara Zaid  ©hesteguiden.com

Det ble mer svensk i det fjerde løpet. Zara Zaid (Åsa og Anders Edvardsson) lå helt i baktroppen ved inngangen til oppløpet. Hun leverte en solid langspurt og fanget favoritten Oliver akkurat i tid. Dette var lærlingen Cornelia Hartsmars første seier på Øvrevoll. -Vi trives godt her og det var gøy at vi fikk vinne i dag. Avslutningen var meget bra og det var virkelig spennende å se på fra sidelinjen. Zara Zaid vant også i Gøteborg søndag, så hun er i toppform, uttalte en glad eier og trener Åsa Edvardsson.

Layton  ©hesteguiden.com

Og blå/gult ble det også i det femte løpet. Aconcagua og favoritten Eternal Flam kom først inn mot oppløpet, men begge ble spurtslått av overraskelsen Layton (Grytåsa Ridcenter AB). Ringreven Mark Larsen red hesten inn til årets tredje seier. Marie Lustig trener hesten som nå sart har løpt inn en halv million kroner i karrieren.

Mudjimba  ©hesteguiden.com

Mudjimba (Väsby Häst AB) gjorde en mektig prestasjon i det sjette løpet. Treåringen danset unna i kamp mot eldre konkurrenter, etter å dratt unna i front sammen med Dickie Dickens. «Et kanonløp» konstaterte løpsreferent Ola Jakobsen når rytter Maikel Narvaez Bravo nærmet seg mål. -Dette var gøy, og måten han vant på i dag mot eldre konkurrenter imponerte meg stort. Dette er en spennende hest med bra stamme, og han bør ha fremtiden foran seg, sa en tilfreds trener Annike Bye Hansen.

Buffalo Soldier ©hesteguiden.com

Den dyktige amatørrytteren Emilie Finckenhagen gikk offensivt til verks med tredjevalget Buffalo Soldier (Annie de Mora). Hun hadde heller ingen problemer med å holde konkurrentene fra livet mot mål, og seieren ble av det enkle slaget. -Buffalo var sterk i dag, og jeg er fornøyd med både hest og rytter. Jeg var nok litt for passiv med taktikken for Eternal Flame i dag, ellers kunne det fort blitt to seire. Men vi er godt fornøyd med kvelden nå, avsluttet amatørtrener Annie de Mora.