Cathrine og Nora i storform

Skrevet av Thomas Gjelsås,  29.10.2020
Artikkelbilde
Purple Ace ©hesteguiden.com

Cathrine Erichsen har hatt en strålende sesong, og en meget sterk høst. Denne gang tok stallen med seg hele fire seire, og hun vant de to største løpene med Purple Ace og Buckybabe. Det ble en minnerik kveld også for den dyktige lærlingen Nora Hagelund Holm som vant hele tre løp. En sen høstkveld bød på flott sport i flere klasser. Nå gjenstår det kun to løpsdager av årets galoppsesong.

 

Purple Ace (Bjørn Syversen) har gjort alt riktig i sin debutsesong. Norsk Rikstotos Oppdrettsløp ble et enkelt bytte for stortalentet, som fortsatt er ubeseiret etter fem starter. Det var Elione Chaves som red toåringen til suveren seier. -Dette ble meget enkelt og det er en skikkelig god hest. Jeg kan faktisk ikke huske å ha trent en hest som er ubeseiret etter fem starter. Neste sesong er det lov å tenke på løp som Svensk 2000 Guineas og Norsk Derby, sa trener Cathrine Erichsen.

Buckybabe ©hesteguiden.com

Buckybabe (Buck Racing) imponerte stort for en uke siden da hun spurtet inn til en meget enkel seier. Sammen med Elione Chaves fulgte den norskoppdrettede hoppen opp med ny seier i Norsk Rikstoto Grand Prix. Nok en gang leverte hun en solid avslutning, og hun hentet inn Crossroad Blues oppunder mål. -Hun gjør akkurat som i fjor og redder sesongen på høsten. Måten hun har vunnet på nå to ganger på rad står det respekt av. Hun var uheldig på vårparten, men tar det igjen nå. Det er hyggelig for hardtsatsende Morten Buck som er både eier og oppdretter, fortalte Cathrine Erichsen etter kvedens fjerde seier.

Shantou ©hesteguiden.com

Shantou (IKC Racing) er en topphoppe som har hevdet seg mot meget tøffe konkurrenter. Hun har gjennomført en god sesong, og denne gang spurtet hun inn til en komfortabel seier sammen med lærlingen Nora Hagelund Holm. -Jeg synes Shantou hadde en fin oppgave i dag. Hun holder et høyt nivå og har møtte gode hester. Det var fullt fortjent at hun tok årets andre seier og jeg må tro på en ny fin sesong for henne neste år, uttalte Cathrine etter kveldens andre seier.

Hampus G  ©hesteguiden.com

Både Nora og Cathrine viste muskler i det tredje løpet med Hampus G (Stall Areo). Den norskoppdrettede fireåringen har virkelig levert en imponerende høstsesong, og tredjevalget i spillet tok ned tethesten Native Star oppunder mål. -Denne hesten imponerer meg virkelig. Han har vært ti ganger blant de tre beste på tolv starter i år. Han er et ekte bevis på at norsk oppdrett står sterkt, og jeg må rose hele teamet på stallen. Godt teamwork har bidratt til en meget bra sesong for oss, uttalte en glad Cathrine Erichsen som nå leder statistikken hva gjelder antall seire på Øvrevoll i 2020.

Deecider ©hesteguiden.com

Carlos Lopez tok kommandoen direkte med Deecider (Stall Borealis). Han styrte alt i front, og inn mot oppløpet rykket de til seg flere lengder. Seieren var aldri i fare for femtevalget i V65. Hallvard Soma trener femåringen som tok årets andre seier, og det var samtidig den femte seieren i karrieren.

Gold Run ©hesteguiden.com

Lærlingen Emma Nordin smøg med innvendig med Gold Run (Running Wild) i det sjette løpet, og hun timet det hele perfekt på oppløpet. Tredjevalget spurtet best og vant løpet foran Clauses Henri og Cincinnatus. Dette var Gold Run sin første seier denne sesongen, og det smakte nok godt etter at hesten har vist flott form i oktober med to tredjeplasser.

Oliver ©hesteguiden.com

Pål Nordbye styrte showet i V65-finalen. Oliver (Stall Hope) og stallvenninnen Chili Explosion gjorde opp på oppløpet, og det var førstnevnte som var den tøffeste til slutt. Dermed fulgte favoritten opp med sin andre seier på én uke. Det er ingen tvil om at det er form på stallen hos trener Pål Nordbye. -Dette var gøy. Jeg hadde god tro på dem begge på forhånd og det ble ganske jevnt. To seire for Oliver på én uke er strålende, uttalte en fornøyd Pål Nordbye.

Perfect Illusion ©hesteguiden.com

Avslutningsløpet var en skikkelig styrkeprøve over hele 3.150 meter. Det ble et friskt tempo i front, og vinneren Perfect Illusion (Stall GM) avsluttet feltet. Da Nora Haglund Holm la hesten i fullt angrep inn mot oppløpet, viste den norskoppdrettede fireåringen frem sine kjempekrefter og vant sikkert på ny banerekord. Dermed tok også Nora sin tredje seier for kvelden, og det var en meget sterk prestasjon. -Jeg synes han gjorde et virkelig fint løp i kveld. Vi lå jo der bak i det gode tempoet, og det passet oss fint. Avslutningen i dag var prima og vi får se om vi finner noen flere løp for stallen på Øvrevoll før sesongen er slutt, sa en fornøyd trener, eier og oppdretter Gina Mathisen.