Tips til Gulfstream Park lørdag 21 mars

Skrevet av Julie Stormfelt,  21.03.2020
Artikkelbilde

Hver vinter avholder Gulfstream Park det presigefylte Championship meet fra november til mars. Det avsluttes med Florida Derby neste helg, ett av de viktigste prep løpene til Kentucky Derby. Flere av landets beste trenere, jockeys og hester har Gulfstream Park som sin base i vintermånedene. Galoppsporten i USA er som alle andre preget av Coronaviruset, Gulfstream Park avholder løp uten publikum, dette gjelder også for eiere og media.

Churchill Downs har flyttet Kentucky Derby fra første helgen i mai til september, noe som kun har skjedd en gang før, under andre verdenskrig. For racing fans sier dette mye om den alvorlige situasjonen vi befinner oss i. Denne uken ble det også kjent at jockey Irad Ortiz som ligger først på jockeystatestikken med 113 vinnere denne vinteren stopper å ri på grunn av coronaviruset. Gulfstream kansellerte løpene fredag 20 mars for å få på plass enda strengere prosedyrer for å unngå smitte.

Det er 12 løp på programmet denne lørdagen inkludert to stakes løp på gresset for sprintere.

Norsk Rikstoto tilbyr spill i alle løp i felles pool med ATG, første løp går kl. 17.45.

V4 spill fra 8. løp kl 21.18. Dagens Dobbel i lokal norsk pool (løp 10-11)

tips fra Fanny Olsson: https://beta.rikstoto.no/nyheter-og-tips/2020/mars/21/gulfstream-park/gulfstream-og-fanny/

Logg deg inn her for å levere spill

Løpene vises her mens V75 pågår: http://www.atgvision.com/hlsplayer/track2/

For de som ikke allerede har abonnement på Rikstoto Direkte, kan man sikre seg tilgang ut april for kun 1 kr– klikk her for å se løpene live.

(OBS vær oppmerksom på evnt rytterbytter i løpene, klikk her for programendringer og live stream)

Løp 1 Maiden Claiming 50000 3års hopper 1600 m gress

3-1-6-12

3 Philly Special ble kjøpt for $300 000 som åring, trenes av Todd Pletcher som leder trenerstatestikken og får Luis Saez på ryggen som ligger nummer 2 på jockeystatistikken. Hun rykker ned en klasse fra forrige start og får blinkers på for første gang. 1 Florado startet karrieren med å krysse målstreken først, men ble diskvalifisert. Hun hadde første starten for trener Mike Maker i forrige løp der hun også fikk prøve seg på gresset for første gang, Maker har hatt stor suksess med claiming hester, hvis hun er forbedret fra forrige start kan hun være med å kjempe om seieren. 12 Sense a Million er en outsider men verdt å se på. Hun ledet lenge i forrige start, da var det tøffere motstand og 200 meter lenger enn hva det er i dag. Jockey Chris Landeros er 0 for 79 i år, nå er det på tide med en seier.

Løp 2 Maiden claiming 12500 1600 m dirt

4-1

4 Time to Two Step dropper flere klasser, og får vektlettelse med lærling i salen. Skal på papiret vinne dette lett. 1 I’m a Rockstar fikk en dårlig start i sitt forrige løp og kan være nest best her.

 

Løp 3 Claiming 25000 1000 m gress

2-5-6-3

2 What’s to Blame kommer bakfra og hadde ingen steder å gå i forrige løp, hvis han får en bedre reise denne gang kan det bli seier. Trener Elisabeth Dobles er en dyktig ung trener som gjør det veldig bra med de hestene hun får, hun vant sitt første gruppe løp i desember med War Story som starter i Dubai World Cup neste helg. 5 Clamor vant maiden claiming 35000 i desember over same distanse, gikk opp i klasse forrige starten men går ned et par klasser her og bør passe godt inn. 6 Soverign Warrior har møtt betydelig bedre motstand tidligere og er hesten å slå. Trener Juan Avila vant også to gruppe løp for 2 uker siden inkludert Tampa Bay Derby, noe som tyder på at stallen i er form. 3 Wild One Forever ble slått av både Clamor og Soverign Warrior i forrige start, men ble sjenert ut av boksene. Jeg velger å gi han en sjanse til da det er vanskelig å gå et godt løp 1000 m på gress på Gulfstream etter en dårlig start. Gressbanen befinner seg på innsiden av dirt banen, svingen kommer fort og det er viktig å få en god posisjon.

Løp 4 Maiden claiming 12500 1600 m dirt

2-6-4-3

2 Consilium var kun slått en halv lengde forrige gang han gikk løp i denne klassen. Var slått 12 lengder i forrige start da han møtte tøffere motstand, men han bør være med å kjempe i toppen igjen her. 6 Isle of Man er dagens andre Pletcher/Saez kombo med en prislapp på $850 000 som åring. Selv om han var mye slått i tøffere selskap i sin første start over 1200 m er han vanskelig å utelukke, de ekstra 400 meterne kan være en fordel. 4 Bambino var slått 1 lengde forrige starten da han møtte lignende motstand over samme distanse. 3 Blip startet sin karriere i maiden special weight på Keeneland og har gått nedover i klassene siden, får ikke mye enklere selskap enn dette. Han har ikke jobbet siden siste starten for en måned siden, det er et rødt flagg for meg, men velger allikevel å ta han med i dette selskapet.

Løp 5 Claiming 8000 1200 m dirt  

3-9-5-2

3 French Quarter har vunnet i denne klassen før. Trener Saffie Joseph kjemper om championatet og starter sine hester der de passer. 2 Karma King vant i slutten av februar, men skuffet når han møtte liknende selskap for to uker siden. 5 Valdocco ble slått 1 ¾ lengde av Karma King forrige start, men har hatt lengre pause mellom løpene. 9 Starship Apollo levere nesten alltid gode løp og bør regnes her, får Luis Saez på ryggen.  

Løp 6 Maiden Special Weight 1200 m dirt

6-4-3-1

6 Freedom Force er etter tripple crown vinneren American Phaoah og kostet $600 000 som åring. Ble slått første gang ut av en meget imponerende hest trent av Todd Pletcher. Går ned i distanse og bør vinne. Det er tre ustartede hester i feltet, mitt valg er 4 Disturbin Bourbon, han kommer fra en god familie som har produsert flere vinnere.

Løp 7 Allowance 1600 m gress

1-9-5-11

1 Kid Bourbon har kun startet på dirt, han er etter Lemon Drop Kid og bør like seg på gresset. Jeg tar en sjanse. 9 Bourbon in May var kun slått 1 lengde i siste start, går alltid gode løp og bør være med i toppen her. 5 Golden Tapit har kun startet 2 ganger men vant imponerende sist, går ned i distanse men har gode vinnersjanser hvis han leverer en lignende prestasjon. 11 Souper Scat Daddy får vektlettelse med den dyktige lærlingen Christian Torres i bøylene, kan være farlig.

Løp 8 Claiming 50000 1300 m dirt V4-1

7-4-3-5

7 Fortune Cookie ble slått i to lengder da han møtte tøffere motstand forrige start. 5 Storm Advisory får på blinkers i dag.

Løp 9 The Melody of Colors stake 1000 m gress V4-2

2-7-4-5

2 Compensate fikk prøve seg på distansen i forrige start, da ble det seier. Første gang på gresset i dag, men har speed og bør få en god plassering inn i svingen. 7 Foolish Humor har ikke startet siden september, men tok turen i Ascot som 2 åring og en pause kan ha gjort godt. 4 Hear my Prayer prøvde seg på lenger distanse forrige gang, da var hun mye slått. Er tilbake på foretrukken distanse og kjemper i toppen her. Vi kan se bort ifra 5 Mrs Maisels forrige start da løpet ble flyttet fra gress til dirt. Hun går alltid gode løp, møter tøffere motstand her, men liker distanse og underlag.

Løp 10 Allowance optional claiming 1200 m dirt V4-3 DD-1

6-7-2-1

6 I Dare You har kun startet to ganger over lengre distanse, ble slått 1 ¾ lengde sist gang ut av en hoppe som starter i gruppe 2 løpet Fair Ground Oaks i dag. 7 Reagans Edge var en imponerende vinner i sin eneste start i september i fjor på samme distanse. Hun kan trenge et løp, men har nok talent til å vinne her. 2 Wanderlust vant også sin debut, hun slo hester som har kommet tilbake og vunnet løp. Kan ikke utelukkes.

Løp 11 The Texas Glitter 1000 m gress V4-4 DD-2

2-1-5-7

Wesley Ward er kjent for gode 2 åringer og sprintere, her starter han 2 Aye Aye Sir som vant i sin forrige start på samme bane, underlag og distanse. 1 Guildsman debutere i Amerika og får hjelp av lasix for første gang. Har gått noen gode løp i Europa, hvis han liker hard gressbane blir han farlig. 7 R Man Joe er vinnerløs i 2 starter, men gikk et greit løp forrige gang. Trener Georgina Baxter rir alle sine hester selv og gjør en god jobb.

Løp 12  Claiming 16000 1800 m gress

11-7-6-10

Mike Maker ligger som nummer 2 på trener statistikken, kun to seiere bak Todd Pletcher. Her har han både 11 Tizzarunner og 7 Bondurant. Tizzarunner har ikke startet siden september, men har aldri møtt svakere motstand og det er tydelig at Maker gjør det han kan for å vinne championatet. Bodurant gikk et godt løp i forrige starten i samme klasse, har også vunnet på distansen.