Liker seg i vinnerpaddocken

Skrevet av Birger Christensen,  30.03.2020
Artikkelbilde
Crossroad Blues ©hesteguiden.com

Are Hyldmo er en trener som alltid vinner mange løp på Øvrevoll. I fjor ble det 21 seire, og det var det kun Niels Petersen som matchet. Noen ganger har han vært oppe i over 30 seire, og under 20 vinnere er en sjeldenhet. Det er imponerende.

- Ganske mange av hestene på stallen med en del seire, har tatt dem på sand. Derfor håper jeg at situasjonen blir slik at det blir en del løp på sand før gressbanen overtar. For eksempel har Crossroad Blues og Dickie Dickens et par fine løp tidlig, og der er tallene klare. Dickie Dickens har vunnet 18 av 19 løp på sand, og seieren på gress kom i 2013. Også Crossroad Blues har hatt mest å vise til på sand. Han har for øvrig vokst seg enda sterkere i løpet av vinteren, ikke alltid så vanlig når han er blitt fem år. Dickie Dickens er også sunn og frisk, og på sine eldre dager er han blitt som et lam på boksen.

En nykommer på stallen er Mikklus Makklus. Han er blitt seks år og har nok gått glipp av mange fine premier på grunn av problemer med startboksen. Heldigvis kom han inn i boksen i siste sekund da han vant store penger på Bro Park.

- Han ser riktig fin ut, og i trening går han inn i boksen uten problemer. Lærte jo litt før vi lyktes med det samme problemet for Jane, så vi satser på at det skal gå bra.

- Kanskje det mest spennende tilskuddet på stallen er en toåring med samme mor som Swedish Dream (Demeanour). Han har foreløpig ikke fått navn, men ser i hvert fall veldig fin ut. Ellers har jeg god tro på Cardhu. Vant jo to løp i fjor, men jeg tror at han skal være mye forbedret i år. Det kan bli tur til Bro med ham til 2000 Guineas i juni, avrunder Are.