Toppløp av Master Bloom i København

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  02.06.2020
Artikkelbilde
Master Bloom leverte et sterkt løp til annenplass i G3-løpet Scandinavian Open Championship lørdag. Det har vært en særdeles god uke for trener Cathrine Erichsen.

Det ble ridd noen flotte galoppløp i pinsen, og lørdag var det Klampenborg som var arrangør for blant annet G3-løpet Scandinavian Open Championship. Den Cathrine Erichsen-trente elitehesten Master Bloom gjorde et meget bra løp til annen for Elione Chaves. Det er IKC Racing som eier Master Bloom. Vant gjorde Suspicious Mind og Per-Arnders Gråberg.

- Jeg vant Dansk Derby med Suspicious Mind som 3-åring. Det er sterkt av samme hest å vinne Scandinavian Open som 7-åring, sa seiersjockey Gråberg som holdt Suspicious Mind i en gunstig posisjon hele veien. Og det var nok gass igjen til å holde godt avsluttende Master Bloom to lengder bak i mål. Nina Lindberg Lensvik trener Scandinavian Open-vinneren, Niels Petersen hadde ansvaret da han ble Derby-vinner i 2016. Fjorårsvinneren av løpet; Master Bloom fikk ellers sitt første nederlag på Klampenborg. Men prestasjonen var uansett førsteklasses. Den svenskfødte 5-åringen har nå solide 2,8 millioner på konto. Han har definitivt mer på lager.

Oslo Cup neste 
- Jeg er veldig fornøyd. Det var litt mye å plukke opp på en så rask bane. Dette er ikke yndlingsunderlaget hans. Han gikk fortest av alle på oppløpet, og det så kanskje ut som han kunne vinne. Men jeg tror kameraet lurte oss litt. Nå blir Oslo Cup neste, kommenterte Cathrine Erichsen til Equus i etterkant. Hun var igjen plassert foran TV-skjermen, Terje Lund reiste med Master Bloom, han var som kjent også på plass da Duca di Como vant Pramms på Jägersro.
Ellers fra løpet: Wido Neuroths Pas de Secrets ble strøket, og Niels Petersens Privilegiado var aldri inne med sjanse.

King David er kongen på 1600
Marc Stotts King David, som er danskfødt, vant i fjor Gruppe 3-løp i Tyskland. Han ble også toer i Stockholms Stora Pris i 2019. På Klampenborg har King David kun ett nederlag; for nettopp Master Bloom i Dansk Derby i 2018 på en distanse som er i lengste laget for King David.
I Copenhagen Open Mile var han fullstendig overlegen for Oliver Wilson med en imponerende "turn of foot" da Oliver trykket gassen inn. Sanary med Per-Anders Gråberg ble toer.
 
Tassmania igjen
Dansk 2000 Guineas ble en ny flott triumf for feltets eneste hoppe, Tassmania. Hun kom fra triumf i Mowerina, som er danskene 1000 Guineas. Nå satte hun hingster og vallaker greit på plass, tøffest av resten var Jessica Longs Ready Teddy. Sistnevnte var, som Jessica Long mer enn antydet, bedre enn både raden og formtallet. Malin Holmberg, som igjen satt på ryggen av Tassmania, tok dermed en ny klassisk triumf i selskap med Skandinavias ypperste jockey-elite. Paul Fitzsimons trener Tassmania. Shallow fra Niels Petersens stall ble femte i 2000 Guineas.

Cathrine Erichsen har flott form på stallen og hadde hester til start i Gøteborg søndag. Der ble Shantou (IKC Racing) nummer to. Hesten ble ridd av Manuel Martinez.