Spennende spill i sanden

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2020
Artikkelbilde
Asaks Ambition går sitt 100. løp ©hesteguiden.com

Onsdag er det klart for årets første galopplunsj på Øvrevoll. Dette er en av få løpsdager om sommeren hvor løpene går på sandbanen, og det synes vi er greit. Sand på våren og sent på høsten, og så noen få dager sommerstid. Også på lørdagen før Derbydagen går alle løpene på sand.

To trenere nærmer seg raskt hvert sitt jubileum på banen. Wido Neuroth tok sin seier nummer 1098 på banen da Nordic vant 2000 Guineas lørdag. 1100 seire er en milepæl som kun Arnfinn Lund har nådd, men noen feiring blir det ikke onsdag. Wido har nemlig ingen starthester i lunsjen. Det har derimot Annike Bye Hansen, som har kommet opp i 198 gevinster på hjemmebane. Hun tror imidlertid ikke på noe rundt tall onsdag.

- Peer Gynt tror jeg ikke så mye på, han skal bare ut for å få et løp. Derimot har jeg Al Buraq og Mestre dos Magos som møtes. I et jevnt løp har jeg litt tro på begge, og for Mestre dos Magos er det en klar fordel med sandbane, beretter Annike. Jubileet er nok uansett ikke langt borte.

Spillemessig er det ingen enkel oppgave å løse V4- og V5-rebusene. I V4 er det bra størrelse på løpene, og vi har valgt å gå tynt i V4-1. Vi synes duoen 2 Tootick og 9 Twenty Legend peker seg ut med et par fine prestasjoner, men det er alltid mulig at motstandere som er lite startet kan overraske. I V5 satser vi på 3 Buffalo Soldier i V5-2. Han var sterk i godt selskap på lørdag, og han har også levert fine innsatser på sand. Men det må også klaffe med tempoet underveis, da kan det bli to strake. Annie de Mora har også 3 Eternal Flame i V5-4, og hun har mulighet for en dobbel om alt klaffer.

En virkelig kjempe gjør onsdag sin start nummer 100 onsdag. Asaks Ambition er en herlig hest, som alltid gjør sitt beste. Hun er ni år gammel og har sanket 9 seire og 38 ganger på trippel. Jan Tønnessen er en ildsjel gjennom mange år, og det er virkelig grunn til å gratulere en hest med 100 starter. Vi hørte om Sørum for lenge siden som stedet 91 Stomperud reiste til for å besøke sin kjære Petra. Nå er det Tønnessen og Asaks Ambition som gjør ære på Romeriks-bygda.