Øvrevoll øker premiene

Skrevet av Thomas Gjelsås, adm. direktør,  22.06.2020
Artikkelbilde

Styret i Norsk Jockeyklub har vedtatt å øke premiene i løpene fra 1. juli. Dette gjøres hovedsakelig i de ordinære løpene, men også hovedløpene får et løft. I tillegg har styret vedtatt å sette av betydelige midler til å forbedre treningsfasilitetene på banen.

Fritak av statsavgiften gjennom spill hos Norsk Rikstoto for 2020 har bidratt til ekstra overføringer, totalt estimert til rundt 8 millioner kroner for Norsk Jockeyklub. Dette skal selvsagt komme formålet til gode. Administrasjonen har lagt frem et forslag for styret, og fra 1. juli økes premiesummen i alle ordinære løp med 25 prosent ut året. Dermed blir premiene høyere enn ved inngangen til 2019. Premiesummen i alle hovedløp økes med 5 prosent.

Styret vedtok også å sette av betydelige midler til oppgradering av banens treningsfasiliteter. Dette vil være et viktig bidrag for å forbedre hverdagen til alle aktive. Løpsbanen, treningsforholdene, sikkerhet og dyrevelferd kommer alltid først, og trenerne v/trenerformann Are Hyldmo vil få i oppgave å utarbeide en prioritert liste over ønsker og behov. Beløpet som avsettes kommer i tillegg til midler som skal benyttes fra trenings- og baneavgift.

Øvrevoll Galopp taper i år store kommersielle inntekter grunnet covid-19. Det er nå besluttet at Norsk Derby blir arrangert søndag 23. august, og det arbeides med å legge til rette for et best mulig arrangement innenfor dagens gjeldende forskrifter og retningslinjer.

Styret og administrasjonens mål er hele tiden å gi mest mulig tilbake til formålet. I tillegg til ovennevnte tiltak, er det nødvendig å sette av midler for å sikre premienivået også i 2021.

LINK TIL PROOSISJONER GJELDENDE FRA 1. JULI