Mange valg må gjøres

Skrevet av Birger Christensen,  17.06.2020
Artikkelbilde
Ciccarelli

Torsdag er det mye å huske på før løpene sendes av gårde på Øvrevoll. Aller viktigst: På de fem torsdagene i juni og juli med løp, er det stevnestart kl 16.20 som gjelder. Det er for første gang i år V65-løp på Øvrevoll (V64 på 17. mai), og det hele starter allerede i første løp. Her må man være på tå hev!

Det er en åpen og krevende V65 som man skal forsøke å løse. Rebusen starter og avsluttes med to løp i Ole Larsen Young Riders Championship. Denne flotte serien startet i 2003 og har pågått siden med løp på Bro (Täby frem til 2016), Jägersro, Gøteborg, Klampenborg og Øvrevoll. Det står litt om Ole i programmet, for Øvrevolls del tar vi med at han vant Norsk Derby i 1986 med Fox's Den og med Icecolt i 1991. Fox's Den slo selveste Wildvogel, som var stor favoritt. Det er et kjempebra tiltak for den yngre garde av jockeyer. og nivået blant de tobente er høyt.

I V64-2 heter løpet Ihla Grande Handicap. Han vant Guineas både på Øvrevoll og Täby i 2004, og Øvrevoll fikk mye oppmerksomhet gjennom Petter Solberg. Her er det langt flere spørsmålstegn enn noen andre tegn. Topphester som Mikklus Makklus, Fil Rouge og Cockney Cracker har liten startfrekvens, og Tulfarris og Match Maker blir fulgt med stor spenning. Sistnevnte ble strøket for en måned siden, men har to seire på fem starter fra England. Tulfarris gikk et middels løp første gang på Øvrevoll, er sikkert forbedret. Et løp å glede seg til, og vi skal følge det nøye.

De norske sprint-milerne møtes over 1370 meter. Så langt har disse oppgjørene i år vært preget av overpace. Flere av hestene er dessuten best på sand, så heller ikke her er det særlig enkelt. Favoritt blir trolig Pirlo etter en fin årsdebut, men forrige seier kom 9. juni i 2016. Det er over fire år siden.

I det femteløpet kommer Caroline Malmborg over med Timo Nurmos som gikk strålende i sin siste start i Dubai. Nå skal hingsten teste bane og distanse før Norsk Derby søndag 23. august.

V65-finalen er årets første løp over 900 meter på gresset. Med unntak av noen få løp over 650 meter på Klampenborg, er denne distansen den eneste uten sving. Stenid, Lille My og Ciccarelli har vunnet før på denne Formel 1-distansen, men kanskje bør vi se litt opp for London Rock. Han har vunnet løp uten sving i England og har ikke fått til den detaljen med å ta til venstre så godt på Øvrevolls gress.

Sist torsdag vant svensktrente hester seks løp på Øvrevoll, mens de norske tok revansj på Bro søndag. Kanskje ikke så dumt med borteseire, det gir mer lyst til reisevirksomhet.