Kick On størst i Stockholms Stora

Skrevet av Tom W. Johannsessen, Equus,  14.06.2020
Artikkelbilde
GULLGUTTER: Kick On og kretsen rundt etter triumfen i Stockholms Stora Pris der førstepremien var 600 000 kroner. Niels Petersen-stallen hentet drøye 1,2 millioner i premiepenger fra Bro Park. Carlos Lopez vant de to største løpene. Foto: Svensk Galopp

Det skulle handle om Duca Di Como og King David. Men trener Niels Petersen hadde et absolutt ess i ermet. Kick On, med Carlos Lopez, floppet sist. Det ble med én flopp. Kick On var den beste hesten i Stockholms Stora (V64-5), SEK 600 000 var seierssjekken. 

4-ÅRINGEN, som eies av danske Elkär Stutteri, slo ganske enkelt kloa i Cathrine Erichsen-trente
Duca Di Como som på gress mangler noe av akselrasjonen som gjør ham uslåelig på dirt. King David prøvde seg de siste 200, men gullet var aldri innen rekkevidde for Marc Stott-hesten. Carlos Lopez red prikkfritt, han vant begge de største løpene. På ryggen av Silent Night (V64-3, Patrick Wahl trener) defilerte Lopez inn til gull og en førstepremie på 700 000 kroner. Forøvrig hans to første triumfer på Bro i år. Sandro De Paiva vant også dobbelt på to Wido Neuroth-trente hester.

- DET BLE FEIL SIST, han var altfor "fresk". Noen små utstyrsforandringer hjalp - pluss at vi kjente ham bedre. Det var en annen hest i dag, kapasiteten er stor, sa Niels til Equus om Kick On som kom fra championtrener John Gosden på Newmarket. 4-åringen var nr. 7 i 2000 Guineas i England i fjor til 16 ganger pengene (slått 5,5 lengder) med fjorårets engelske champion; Oisin Murphy, i salen.

- HAN KOSTET noen penger, uttaler Niels om en sum som aldri har vært offentlig. Neste oppgave?
- Det er ikke bestemt, svarer treneren om hesten som ikke er Oslo Cup-aktuell. Den distansen er for lang. To godt betalte sølvmedaljer til Ascot Brass (1000 Guineas) og Careless Whisper (2000 Guineas) var også med på å gjøre bilturen hjem fra Stockholm lett for Niels Petersen. Søndagens stallfortjeneste: 1, 23 millioner kroner.

WIDO NEUROTH er inne i sitt 72. år. Han kom til Norge fra Duisburg i 1963 og er en evigvarende legende i skandinavisk galoppsport. Søndag på Bro Park hadde han igjen en stor dag med nesten 900 000 inn til stallen - og en triumf i 2000 Guineas (V64-4) som et hovedoppslag. Sandro De Paiva satt i salen (se Svensk Galopps bilde over), seieren til Everest Voice ble lett. Toer: Careless Whisper fra Niels Petersen.
Triumfen var Widos 79. i et klassisk løp i Skandinavia. Ingen over, ingen ved siden. -
Jeg har sagt at jeg er klar for å overlate til Jan-Erik når jeg har tatt 80 klassiske løp, sier Wido til Equus. 80 tar han, men betyr det at han legger opp? Neppe...

SANDRO DE PAIVA som red Everest Voice til triumf fra et litt vrient førstespor var enda bedre da han sendte Dardenne (V64-6) inn til seier mellom hester i Bro Park Vårsprint. - Han var iskald. Dardenne er avhengig av flate baner for å prestere sitt beste. Hesten er også mer moden nå. Everest Voice?  
Han liker flate baner, men vi vet ikke hvor langt han står. Vi får tygge litt på hva vi skal gjøre og hvor vi skal starte, sier Wido til Equus.

JAN-ERIK NEUROTH ligger fortsatt på sykehus, nå på Bærum. I tillegg til leggbrudd, har Jan-Erik også et ankelbrudd og et brukket skulderblad: - Det er jævli' vondt, men jeg ser fremover, sa Jan-Erik til Equus søndag. Han fulgte løpene på Bro fra sykesengen.

CATHRINE ERICHSEN hadde to favoritter i dag. Seaside Song i Bloomers' (V64-1) var langt under pari, Duca Di Como satte flott farge på Stockholms Stora Pris og tok bronsen på gress. På en distanse som nok var i lengste laget. Hadde nok ikke vært i toto'n hvis løpet hadde gått på dirt - som programmet skrev i forkant...