Kasai i Forsommerløpet?

Skrevet av Birger Christensen,  03.06.2020
Artikkelbilde
Kasai

De åtte treåringene i Forsommerløp på Øvrevoll torsdag, har ikke startet mer enn totalt 25 ganger. Trioen Solveig, Cardhu og Juveniledelinquent står for 19 av disse startene, resten må frem til nå kalles urutinerte. Men vi velger oss en av de ferske i feltet som V5-banker. Kasai har kun startet tre ganger og vært klart slått hver gang. På åpningsdagen avsluttet han meget bra til annen bak gode Everest Voice, og sist var det kanonene Silent Night og Ascot Brass som utgjorde duoen. Det er hester som kommer til å snuse på formtall 90 utpå sommeren.

Nærmest favoritten er det kanskje riktig å rangere Solveig. Men etter et par gode innsatser i fjor, har årets to løp vært skuffende. Da tror vi minst like mye på Ruby Tuesday og Cardhu. Førstnevnte synes vi er spennende. Gress og rett distanse gjør at vi tror hun kan vise klart mer enn formtall 63.

Hesteeierforeningen på Øvrevoll har også et riktig fint løp på menyen torsdag. Her virker det klart mer vrient å skille hestene. Svenskene har et uttrykk som de bruker i slike situasjoner. "Blunda og peka" er vel forståelig nok om at utfallet av løpet er uklart. Kildare vant løpet i fjor og prøver igjen nå. Jan-Erik Neuroth satt på ryggen, og han er den eneste jockeyen som har vunnet løpet mer enn en gang de siste ti årene. I 2014 var det Viviannasdream som gikk til topps fra pappa Wido sin stall. Vinneroddsene var henholdsvis 15.82 og 17.00, og det kan bli bra i år også. Vi dekker i hvert fall helt ut på våre forslag.

I fjerde løp er det all mulig grunn til å tro på svensk seier. Hele kvintetten tar nemlig turen over grensen. Nå er det Annette Stjernstrand og Marie Lustig som er de med den største kontingenten, mens Henrik Engblom har vår banker Cromer i V5. Men uansett, takk for deltakelsen, flere løp hadde vært svært tynne uten blågult bidrag.