Jan-Erik Neuroth til sykehus

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  09.06.2020
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth er kjørt til Ullevaal sykehus etter en ulykke i morgentimene i dag. En foreløpig undersøkelse viser at toppjockeyen har pådratt seg et brudd i leggen og fått en smell over øyet. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media.

Jan-Erik Neuroth er i øyeblikket på Ullevål sykehus etter en ulykke på Øvrevoll i morgentimene i dag. Han har etter foreløpige rapporter pådratt seg et brudd i leggen og fått en smell over øyet. - Beskjeden fra Ullevål er at det ser ok ut, sier Wido Neuroth til Equus.  

JAN-ERIK red den siste jobben på Nouvelle Lune foran Stockholms Stora da hesten skjente ut 50 meter fra mål på Øvrevolls dirt-bane. 

Beinet under hesten
- Hun skjente ut mot hesten hun hadde på høyre side. Jan-Erik rettet henne opp; da skjente hun til venstre, og både Nouvelle Lune og Jan-Erik gikk over railen og ned i grøfta. Han fikk ikke beinet ut av bøylen - og ble liggende med det under hesten. Det var stallfolk ti meter unna. De løp bort, og jeg kom til og fikk dratt ham unna før vi ringte ambulansen. Hesten var slått ut, men det har gått bra. Den er mørbanka, det er vel det. Først trodde jeg Nouvelle Lune hadde brukket bakbeinet. Men den har trolig fått tungen bak i ganen, manglet luft - og fått panikk.  Men det ser som nevnt ut til at det etter forholdene har gått bra med både Jan-Erik og hesten, sier pappa og trener Wido Neuroth til Equus.

JAN-ERIK NEUROTH har vært i bakken flere ganger tidligere, men unngått skader de siste årene. Han mister nå kommende storløp. Toppjockeyen hadde sterke ritt i Stockholms Stora, Jydsk Derby og Jyllandsløpning i første omgang.