Come on, William!

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  20.06.2020
Artikkelbilde
TOPPDUO: William Buick i karakteristisk stil på ryggen av Pinatubo som var årets 2-åring i verdensgaloppen. Drøye åtte millioner norske kroner på konto før 2020-sesongen. - Vi håper og tror han har uviklet seg over vinteren, sa William til Equus før 2000

Det er klart for finaledagen på Royal Ascot med tre Gruppe 1-løp. Og det er "Come on, William!" i V4-1. Han sitter igjen på 3 Pinatubo som var bak Kameko og Wichita i 2000 Guineas. I dag, kl. 16.00, får galopp-England flere svar som foreløpig henger i luften over Ascot: 

LEVERINGSFRISTER

  • 16:00 V4
  • 17:10 Dagens Dobbel

Var Pinatubo (Charlie Appleby/Godolphin) en ekstraordinær og ubeseiret 2-åring (128 i timeform, to over legenden Frankels 2-årsform) som nå har blitt tatt igjen av kamerater?
Eller var Guineas-løpet rett og slett en dårlig dag i en spesiell sesong? 

DAGENS LÅS: 3 Pinatubo og 7 Wichita i V4-1. Sistnevnte ga 2000 Guineas-vinneren Kameko en fight til døra, Pinatuba var tredje. Frankie Dettori satt på Wichita på Newmarket, Ryan Moore red en annen O'Brian-hest; Arizona. I dag er det Moore på Wichita. Han har åtte ganger blitt "Leading Jockey" på Royal Ascot. Før avslutningsdagen i år har Jim Crowley seks førsteplasser og er ganske sikkert årets vinner.

DAGENS OUTSIDER: 2 Hello Youmzain med Kevin Stott i V4-2 er spennende. Årsdebuterer, vant Haydock Sprint Cup i fjor foran The Tin Man. Har fire seire på åtte starter og kan sitte der rett ut i dag.
Favoritt i løpet er 5 Sceptical, Frankie Dettori opp i dag. Denis Hogan trener, han er ikke en av de store gutta. Sceptical er unntakshesten i en bransje der millionene flagrer. Han kostet 35 000 kroner!

ATLE WALGREN hadde en vinner i Årjängs første løp fredag. Per Oleg Midtfjeld kjørte Janne Frecel inn til seier, Atle eier sammen med Lennart Bäverholm. Lørdag er potten større. I Coronation Stakes (Gruppe 1) på Royal Ascot er førstepremien drøye 1,7 millioner kroner.
3-årige 5 Run Wild, som trenes av kanskje verdens beste galopptrener John Gosden på Newmarket,  er tredjeranket.
Atle Walgren er medeier (Tweenhills Fillies & Meridian Int.) med en tredjedel av 50 prosent.
Run Wild er en tyskfødt 3-årig hoppe og kjøpt på auksjon i Baden Baden.
Favoritter i Coronation Stakes: 4 Quadrilateral og 1 Alpine Star.

JAMES Doyle med tre seire under Royal Ascot-uken før dag fem rir Run Wild. Doyle har forøvrig 23 i seiersprosent de siste 14 dagene, Frankie Dettori topper med 27 i seiersprosent i samme periode. 

DET LIGGER MER enn penger i dagens pott, her er fremtidig avlsverdi "an issue" når toppene møtes. 
- Hun har forbedret seg over vinter'n, men må forbedre seg ytterligere i dag. Møter kamerater. Gosden angret forøvrig på at hun ikke var meldt i 1000 Guineas.  Vi får se i dag. Skulle vi være blant de tre, er det veldig bra, sier Atle Walgren til Equus.

* Racing Post kommenterer Run Wild før dagens Coronation Stakes (løp 4 kl. 15.25): 
Improved filly when blitzing rivals from the front upped to 1m2f at Newmarket; 1m fine.