Svenskene radet opp

Skrevet av Thomas Gjelsås,  11.06.2020
Artikkelbilde
Fast and Free ©hesteguiden.com

Det ble en stor blågul kveld, og våre naboer vant hele seks av syv løp. Dette på en deilig sommerkveld hvor det spillemessig ble mest krevende i V5-spillet. Her stoppet utbetalingen på pene 12.726 kroner. Nå gleder vi oss til søndagens storløpsfest på Bro Park, med Stockholm Stora Pris som dagens absolutte høydepunkt. Da håper vi på norsk revansj!

Det ble svensk seier allerede i det første løpet. Fast And Free (Sandra Brolin, Lisbeth Bolin, C. Öhrhammar) og Face of Energima kjempet om seieren helt til målstreken. Førstnevnte gikk seirende ut av duellen for Elione Chaves. Trener er Sandra Brolin, og nå gleder vi oss til gjensyn med den treårige hoppen i storløp på Øvrevoll lørdag 27. juni.

Bilder fra hesteguiden.com

Solveig ©hesteguiden.com

Solveig (Stall EOS) har levert flere gode løp uten å vinne. Denne gang var det hennes tur, og med Alan Wallace på ryggen avla hun sitt maidenship. Avstanden ble to lengder ned til Fibonacci og Fifty Shares. Wido Neuroth trener treårige Solveig som også er oppdrettet av Stall EOS.

Lillemann ©hesteguiden.com

Lillemann (Kim Fangen og Øystein Haugerud) hadde en meget sterk avslutning på det tredje løpet og vant enkelt. Han tok sin andre seier i år, og vant på trener Tobias Hellgren sin 30-års dag. Gratulerer! Det var selvsagt Anna Pilroth som lykkelig kunne ri hesten inn til seier.

Obeya ©hesteguiden.com

Obeya (Nathalie Mortensen) lå sist da hestene traff oppløpet, men etter en gnistrende avslutning vant hun sikkert med en lengde. Hun var gjort til et annetvalg i spillet, og det var Per-Anders Gråberg som red hoppen inn til seier. Trener er Annette Stjernstrand.

Focus on Me ©hesteguiden.com

Focus On Me (Stall Camino) har virkelig funnet storformen. Trener Lena Natt och Dag smilte godt etter å ha sett Ulrika Holmquist sloss for seieren foran Ocho Rios og Sunbreak. Det har vært en meget sterk måned på Øvrevoll for Focus On Me, som kun var et syvendevalg i spillet.

Otama Mareld ©hesteguiden.com

Otama Mareld (Marie Lustig) vant til slutt sikkert i kveldens sjette løp. Lærlingen Willa Synøve M. Schou har dermed vunnet løp to uker på rad. Marie Lustig er både eier og trener av hesten, og hun sikret nok en svensk triumf.

Queen of Skara ©hesteguiden.com

Det ble mer svensk i kveldens siste løp. Queen of Skara (Henrik Engblom) var gjort til favoritt, og hun var helt suveren. Måten hun stakk unna på nedover oppløpet var rett og slett imponerende. James Fitzmaurice vant amatørløpet med hesten som er både trent og eid av Henrik Engblom.