Galoppsport på aller høyeste nivå

Skrevet av Thomas Gjelsås,  27.06.2020
Artikkelbilde
Privilegiado ©hesteguiden.com

Det ble en herlig sommerkveld på Øvrevoll med meget sterke sportslige prestasjoner. I de tre største løpene imponerte både Privilegiado, Silent Night og Nordic stort. Værforholdene var virkelig på vår side denne lørdagen, og spillemessig var det mange som klarte å prikke både V5 og V4. Totalomsetningen endte på rett i underkant av 2 millioner kroner.

Priviliegiado (Stall Bright Side Of Life) er en skikkelig topphest, og det var store forventninger til Derbyvinneren før årets sesong etter en sterk vinter i Dubai. Men etter et par svakere løp på Klampenborg, var han en stor outsider denne gang. Privilegiado ga svar på titale og leverte en solid avslutning til enkel seier med snaue to lengder i G3-løpet Oslo Cup sammen med Oliver Wilson. Dermed er fireåringen fortsatt ubeseiret på Øvrevoll. -Dette er en skikkelig god hest. Det viste han også i dag og det var gøy å få full klaff med han i dette løpet, sa trener Niels Petersen etter en ny seier i Oslo Cup.

Nordic ©hesteguiden.com

Tattersalls Norsk 2000 Guineas var et flott oppgjør på forhånd, og løpet levde så absolutt opp til forventningene. Nordic (Stall Perlen) har levert flere gode innsatser, men har hatt litt uflaks og det var fortjent at han nå fikk vinne et virkelig stort løp. Sando De Paiva red et fint løp og avgjorde enkelt til slutt foran Erichsen-duoen Royal Ambition og Sir Leo. -Dette var gøy og fortjent. Han har blitt kvestet av konkurrenter i enkelte løp og ikke hatt hellet med seg. Nå fikk han vist seg på sitt beste og Sandro De Paiva red godt, uttalte trener Wido Neuroth etter sin 80. klassiske seier. Nå får vi se om Stall Perlen og Neuroth vinner Bro Park Trial med Everest Voice i Sverige søndag.

Silent Night ©hesteguiden.com

Svenske Silent Night (Stall Dömle-Easy) er virkelig en hoppe av riktig kaliber. Måten hun vant Tattersalls Norsk 1000 Guineas på var rett og slett imponerende. Hun tok tidlig kontrollen, og avviste atter en gang gode Ascot Brass oppunder mål. Carlos Lopez red henne inn til karrierens sjette seier. Hoppen som trenes av Patrick Wahl har nå snart løpt inn 2 millioner kroner.

Silent Night ©hesteguiden.com

Stenid (Cabinet Racing AB) koblet et sterkt grep i god tid før mål for Cicero Lemos i amatørløpet. I V5-spillet var hesten godt betrodd som et andrevalg. Dette var Stenids 11. seier i karrieren, og det er svenske Henrik Engblom som trener åtteåringen.

London Rock ©hesteguiden.com

London Rock (Il Campione) har hatt en god sesong så langt. For en uke siden ble han kort slått oppunder mål, og nå revansjerte han seg direkte. Sammen med Luis Toro avsluttet han sterkt ytterst i banen til seier. -Dette var både gøy og fortjent. Sist løpsdag hadde jeg litt stang ut. Denne satt godt, og det ser fint ut på stallen om dagen, sa trener Are Hyldmo.

Buffalo Soldier ©hesteguiden.com

Buffalo Soldier (Annie de Mora) skaffet seg tidlig et overtak og holdt sikkert unna for angriperne mot mål. Ekstra gøy var det for Ida Tandberg som tok karrierens første seier i dette amatørløpet og vant Cafe Hygge Mesterskap sammenlagt. -Hun red et fint løp og ble jo også tredje med han sist. Dette var skikkelig moro, fortalte eier og trener Annie de Mora.

Match Maker ©hesteguiden.com

Match Maker (Stall Skollerud Gård) leverte en fin debut i Norge med tredjeplass for en drøy uke siden. Nå fulgte han opp med å spurte inn til enkel seier med halvannen lengde over noe kortere distanse for jockey Manuel Martinez. Denne femåringen blir spennende å følge fremover. -Dette var gøy og han leverte en god innsats i kveld. Det blir spennende å se hvor god han kan bli, og jeg er fornøyd med kvelden for stallen, oppsummerte trener Cathrine Erichsen.