En deilig sommerdag på galoppbanen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  18.06.2020
Artikkelbilde
Hope and Glory ©hesteguiden.com

Det var varmt og godt på Øvrevoll denne torsdagen, og sporten varmet også som vanlig. For første gang i år var det åpnet for et begrenset antall publikum på tråkka, og de fikk oppleve flere gode vinnere. Det var ingen som klarte å løse årets første V65, og dermed blir det jackpot på Øvrevoll torsdag 9. juli.

Neste løpsdag er lørdag 27. juni. Da er det kveldsløp med både Oslo Cup (G3), Guineasløpene og flere sterke oppgjør. Det er bare å glede seg.

Hope And Glory (Stall Askim) var treig fra start, men var likevel god nok til å vinne sikkert i Ole Larsen Young Riders Championship for Susanne Lyseng. Hoppen som står i trening hos Hallvard Soma leverte en imponerende innsats.

Bilder hesteguiden.com

We Got The Boss ©hesteguiden.com

Fireårige We Got The Boss (Stall Champagnegaloppen.no) har vært litt uheldig med løpsopplegget ved et par anledninger i år. Denne gang var det hans tur til å vinne, og sammen med Ulrika Holmquist nedkjempet han Cockney Cracker oppunder mål. Trener Annike Bye Hansen kunne smile etter en fortjent triumf.

Aconcagua ©hesteguiden.com

Det er en god stund siden Aconcagua (Stall Unik) vant sist, men vi vet at den norskoppdrettede hesten har god kapasitet. Nå tok seksåringen en flott seier, men det skjedde ikke helt uten dramatikk. Det var nemlig Crossroad Blues som var først i mål, men Jacob Johansen forsøkte å gå i en luke på oppløpet som ikke fantes og sjenerte dermed Buckybabe. DLVs avgjørelse medførte disk for Crossroad Blues. Det fratar ikke Aconcagua noen ære. Han gjorde en topp figur, og trener Annike Bye Hansen kunne glede seg over to seire denne løpsdagen.

Final Experiment ©hesteguiden.com

Det var ganske åpent midtveis på oppløpet i det fjerde løpet, men så takket Final Experiment (Stald Isak) for følget. Den danske gjesten ble suveren vinner sammen med lærlingen Willa Synøve M. Schou, som virkelig har fått fart på seiershjulet. Danske Helle Christensen er trener.

Eesha My Flower ©hesteguiden.com

Eesha My Flower (CJ Thoroughbreds) var veldig lite betrodd i spillet men overbeviste og vant meget enkelt for Elione Chaves. De lå avventende i feltet, og angrep for fullt inn mot oppløpet. Trener Cathrine Erichsen kunne i tillegg glede seg over at den norskoppdrettede stallkameraten Hampus G. ble nummer to.

 

Archers Ignite ©hesteguiden.com

Det andre løpet i Ole Larsen Young Riders Championship endte i en herlig duell mellom Archers Ignite (The Druid's Lodge og Tobias Hellgren) og London Rock. Det var Josephine Ingvarsson mot Silje Strand. Det endte med svensk seier til førstnevnte som dermed har full pott etter to starter på Øvrevoll. Tobias Hellgren kunn juble over seier både som medeier og trener.