Årets Super Saturday på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  24.06.2020
Artikkelbilde
Our Last Summer

Lørdagens løp kan man følge på Nettavisen, KLIKK HER

Sesongens eneste galopp-lørdag på Øvrevoll er blitt en riktig perle. Oslo Cup og to flotte Guineas-oppgjør er i sentrum, men hele programmet er tiltalende. At ikke alle får anledning til være til stede er synd, men vi regner med at alle som er glade i galopp, får med seg begivenhetene.

I Oslo Cup var det planlagt at fjorårsvinneren Square de Lunes skulle gjøre årsdebut. Men hovproblemer satte stopper for den lite startede stjernen, som var overlegen i fjorårets utgave. Da var det årsdebut, før han var enda mer suveren i Marit Sveaas' Minneløp og Stockholm Cup. 

- Nå har vi to måneder på oss til å få ham klar til Marit Sveaas' Minneløp, og det tror jeg kan gå, uttaler Niels Petersen. Han har likevel to Derbyvinnere i årets felt, og Our Last Summer har også vunnet Oslo Cup. Privilegiado vant Derby i fjor og er en outsider.

- Hans to starter på Klampenborg var ikke så bra, men leverer han det han viste i Dubai, skal han kunne kjempe langt fremme, mente Niels.

Det mangler ikke på kvalifisert motstand. Pas de Secrets har det høyeste formtallet av de gjenværende, men vi tror mest på Freestyler. Han løp seg inn i den skandinaviske eliten i fjor høst, blant annet som toer i Stockholm Cup. Ellers er det hele fire Derbyvinnere i feltet. Bokan vant på Jägersro i 2015, mens Our Last Summer, High as a Kite og Privilegiado har tatt bejublede seire på Øvrevoll. Med Square de Luynes til start, hadde de fire siste Derbyvinnerne på Øvrevoll være med i årets Oslo Cup.

 

Flott 1000 Guineas

 

Det er lenge siden vi har sett et så kvalitetsfylt felt i 1000 Guineas som i år. De beste hoppene kan ha vært like gode, men her er det i hvert fall fem-seks kandidater til de beste premiene. Favoritten er dog uten tvil Silent Night. Hun testet Øvrevoll på 17. mai og vant sikkert. Deretter utklasset hun motstanderne i 1000 Guineas på Bro Park. Hennes beste løp i Dubai var av høy klasse, og hun blir vrien å beseire. 

Ascot Brass og Careless Whisper er to stallvenninner som nok vil hevde seg. Førstnevnte har vært nærmest Silent Night de to siste gangene, og Careless Whisper ble toer da hun møtte hingstene på Bro. Kanskje den beste hesten på Øvrevoll som fortsatt er maiden? Vi tar også med Tassmania, som allerede har vunnet de to Guineas-løpene på Klampenborg. Den siste vi tror kan være med i toppen, er Couleur Cafe.

 

I 2000 Guineas er det ikke like sterk kost som i 1000 Guineas. Everest Voice var meget god da han vant Guineas på Bro, men dropper Øvrevoll. I stedet tar han han en ny Stockholm-tur på søndag. Dermed er det kun dansktrente Grey Flash med formtall over 80, mens det i 1000 Guineas er seks hopper med formtall på rett side av 80. Hans løp i Dubai i februar var kruttsterkt, og vi har en naturlig favoritt. Men han kjenner ikke Øvrevoll, og det er kun løpet i Dubai som har gjort ham fortjent til det høye formtallet. Bak krydrer det av luringer, og det er veldig fine formrader på de fleste. Fast Companion og Prins Valiant delte seieren på Klampenborg, og Bent Olsen har også Acapello med i striden. Trolig er Nordic, Royal Ambition og Whispering Ocean de beste norske mulighetene, mens vi for en gangs skyld ikke tror så mye på svensk seier i 2000 Guineas.

 

Utenom storløpene gleder vi oss til to lynraske sprintløp over 900 meter, der går det unna! Amatørene har fått to løp, og det synes vi er hyggelig. Cafe Hygge, som virkelig verdt et besøk, har sponset løpene, og det er fint at amatørene får oppmerksomhet.