Stordagen nærmer seg

Skrevet av Birger Christensen,  22.07.2020
Artikkelbilde
Pal O'Mine og Kaia Ingolfsland

Torsdag er det nøyaktig en måned igjen til Norsk Derby. Som vanlig på en torsdag er det viktig å få med seg at innlevering til V65 allerede er kl 16.20. Nå er det ikke så mange kandidater til de største løpene på Derbydagen som starter torsdag, men det er likevel slik at de mest hardbarkede patriotene er i gang med forberedelsene. Så blir det selvfølgelig spennende hvordan det går med restriksjonene fra myndighetene. Det kan fortsatt skje noe på det området i løpet av en måned.

For en gangs skyld var ikke V65-rebusen sist så vanskelig som den ofte har vært. Kun Nathalie Mortensen lagde litt problemer da hun vant lett med sistevalget Valence. På V4 gikk våre fire førstevalg inn, men da ble det selvsagt ikke de store kronene. Enda bedre var Sissel Tangen i Øvrevoll Hesteeierforening. På åtte løp tippet hun seks vinnere og et annetvalg, og det må kalles solid informasjon. 

 

Som banker torsdag velger vi Starlight Runner i V65-2. Han drar ofte litt mye av gårde fra start, og det er ikke så mye igjen på slutten. Om Twenty Legend klarer å holde noenlunde følge, kan det bli spennende i finishen. Men Starlight Runner har vært best til nå, og en banker må man ha. 

 

For første gang får vi se Kaia Sofie Ingolfsland på Øvrevoll i år. Hun sitter på Pal O'Mine, Macjack, Rock Dancer og Rare Emerald, og kanskje kan det bli en seier ut av det. I utlendighet er også Susanne Lyseng, som kanskje snart dukker opp på Øvrevoll. Tirsdag red hun i Aalborg og pangstartet med to flotte vinnere. Hun slo to ganger proffene etter sterk finishridning, og Susanne er på full fart fremover.