Pistachio er død

Skrevet av Birger Christensen,  01.07.2020
Artikkelbilde
Pistachio

Meldingen har nådd oss om at Pistachio ikke lengre er blant oss. Han levde på slutten gode dager hos Hanne og Jens Bechmann i Danmark, hvor han ble far til mange fine hester. Den mestvinnende er Silverstone, som gikk til topps i Norsk Oaks i fjor og gjorde ære på sin far. Pistachio ble 24 år.

Men det er som aktiv vi vil huske Pistachio. "Det grå lynet" startet i England som toåring og kom til Norge før sesongen 1999. Øvrevoll-debuten over 1600 meter ga seier, og allerede i start nummer ble det klassisk seier i 2000 Guineas. En sterk annenplass i Polar Million Cup ble bokført, før det var klart for Norsk Derby. Ville han stå 2400 meter lurte mange på? Det gjorde han med glans, der han ble toer bak stjernen Valley Chapel. 

Året etter ble det likevel bestemt at han skulle være sprinter, og den avgjørelsen var sikkert ikke dum. Etter årsdebuten i 2000 gikk han aldri et lenger løp enn 1350 meter. Han var i flere sesonger i den absolutte sprinteliten i Skandinavia, hvor den mest pengesterke seieren kom på Täb i 2002y, hvor det var 600 000 kroner til vinneren. Han vant sin siste start som tiåring på Klampenborg, en bejublet gevinst. Da ga han forresten 118 kroner for en satset tier, det var ikke så ofte det ble så god rente. 

Eier var hele tiden Stall Bonne Nuit, som de fleste på Øvrevoll vet betyr Nils Petter Gill. Arnfinn Lund var hesten trener, og det var Kim Andersen og Manuel Santos som red de aller fleste av løpene.

Stall Bonne Nuits Mai Pen Rai (u Negra del Oro) har et hingsteføll født 2020 etter Pistachio.

Pistachio tok i alt 19 seire og tjente 3 517 600 kroner

Oversikt avkommer, klikk her