Ny triumf til Kick On!

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  29.07.2020
Artikkelbilde
NUMMER ÉN: Kick On og kretsen rundt. Her etter triumfen i Stockholms Stora Pris. Onsdag gikk 4-åringen til topps i Swedish Open Mile med SEK 160 000 i førstepremie. Carlos Lopez rir, Niels Petersen trener. Foto: Svensk Galopp

Det skulle handle om Kick On og Duca Di Como. Og Swedish Open Mile handlet ikke om andre. Kick On, trent av Niels Petersen, var som i Stockholms Stora best av de to stjernehestene. Carlos Lopez red et helt prikkfritt løp.   

DUCA DI COMO hadde fordelen av 1600 kontra 1750 meter sist. Men han hadde ingen fordel av regnet som Bro Park fikk litt av tirsdag og natt til onsdag. Uansett; prestasjonen som ga sølv var førsteklasses på et underlag som er hans nest beste. Med dirt under hovene lar han seg ikke slå på milerdistanse i Skandinavia. Onsdag tok Valence og Nathalie Mortensen teten. Kick On og Lopez kom opp innvendig og hadde "Duca" bak seg ut på oppløpet. Sistnevnte prøvde - og prøvde. Men Kick On holdt greit unna til nytt gull. Victor Kalejs ble tredje uten sjanse på duoplass. 

4-ÅRINGEN, som eies av danske Elkär Stutteri, kom fra championtrener John Gosden på Newmarket som en Gruppe 1-hest. Han var nr. 7 i 2000 Guineas i England i fjor til 16 ganger pengene slått 5,5 lengder av vinneren med fjorårets engelske champion; Oisin Murphy i salen.
Kick On floppet i debuten for Niels Petersen, men forklaringene var der: - Det ble feil, han var altfor "fresk". Noen små utstyrsforandringer hjalp - pluss at vi kjente ham bedre. Det var en annen hest i dag, kapasiteten er stor, sa Niels til Equus etter seieren i Stockholms Stora.

NÅ VAR NIELS igjen ringside i Stockholm. Og han var naturlig nok en happy trener i etterkant:
Kick On gjør en veldig sterk prestasjon. Nå har vi etterhvert fått bedre kontroll på temperamentet, oppsummerte championtreneren som sender Kick On videre til Sveaas-løpet på Derby-dagen. Der får han selskap av Square de Luynes og Privilegiado. Med andre ord en gullrekke fra samme stall.
Niels gir klar tommel opp for kanonhesten Square de Luynes som nærmer seg en mer enn spennende årsdebut.

CATHRINE ERICHSEN fulgte Swedish Open Mile fra TV-skjermen på hjemmebane. Terje Lund reiste med Debbie Dawn og Duca Di Como.  Cathrine kunne konstatere at "Duca", som starter neste gang i Polar-løpet på Derby-dagen, holder toppformen. - Han går et strålende oppløp. Men han lå litt for langt bak - med hodet litt for høyt. Forrige gang ble det for offensivt, denne gang ble det litt vel defensivt, kommenterte Cathrine til Equus etter løpet.