Et annerledes Derby

Skrevet av Thomas Gjelsås,  28.07.2020
Artikkelbilde

Det er under en måned igjen til Norsk Derby. 2020 er som kjent et unntaksår, og Covid-19 har gjort hverdagen utfordrende for oss alle. Som vi har signalisert tidligere vil også Norsk Derby bli et annerledes arrangement i år, og vi har dessverre fortsatt ikke de endelige rammene på plass. Vi håper å publisere detaljene kommende uke, og vil samtidig takke alle for tålmodigheten rundt planleggingen av årets største galoppdag.

På Øvrevoll er vi takknemlige for at sesongen kunne starte som planlagt torsdag 23. april. Vi har suksessivt kunnet utvikle våre løpsdager, dog under strenge restriksjoner og retningslinjer. Gjennom våren og sommeren har vi fått anledning til å arrangere løpsdager med et begrenset antall publikum. Cafe Hygge har dessuten vært en suksess fra dag én og serveringsstedet på Sherryhaugen har blitt en møteplass for folk både i og utenfor miljøet.

Vår Derbyweekend arrangeres 22. og 23. august. Lørdag blir det lunsjgalopp etterfulgt av åringsauksjon. Søndagens Norsk Derby vil bli et arrangement med begrenset antall publikum. Utover dagens tilbud på våre løpsdager, har vi fått godkjennelse til å holde restauranten åpen i hovedtribunen.

Årets Derbydag vil dessverre ikke bli et barne- og familiearrangement. Vi beklager dette, men med et så begrenset antall må vi i år prioritere annerledes. Vi ønsker derfor å lansere et «Barnas Derby» med mange barne- og familieaktiviteter i høstferien (uke 40).

Vi må understreke at det ikke er vanskelig å akseptere de gjeldende restriksjoner og retningslinjer i forhold til Covid-19. Liv, helse og samfunnsansvar må alltid komme først. Men vi er samtidig utrolig lei oss for at vi ikke kan tilby et Norsk Derby med alt det fine det innebærer, for alle dere som fortjener det.

 Fortsatt god sommer!

 

Thomas Gjelsås

Adm. Direktør