Mesterlig av Martinez

Skrevet av Birger Christensen,  01.07.2020
Artikkelbilde
Hampus G med Manuel Martinez ©hesteguiden.com

Den dominerende jockeyen på Øvrevoll i lunsjen onsdag var utvilsomt Manuel Martinez. På seks ritt ble det en sterk trippel. På rekke og rad dukket Stogas Fairytale, Time to Dream og Hampus G opp i vinnerpaddocken. Sistnevnte vant løpet for de beste hestene i lunsjen i en heftig seierskamp. Ellers avsluttet Anna Pilroth på beste vis med en flott dobbel.

Dickie Dickens fikk ligge noenlunde i fred frem til oppløpet. Men som Are Hyldmo uttalte er nok den gamle kjempen et hakk bedre på 1600 enn 1750 meter. Først fremme var Crossroad Blues, deretter dukket Hampus G og Kildare opp. Hampus G holdt unna for Kildare, og dermed ble det jubel i kretsen rundt, samt for trener Cathrine Erichsen. Det kan bli mer å juble for senere i år for fjorårets Derbytoer. Morsomt er det at han går i drakten til Osiris, som vi omtalte i forrige uke som dobbel Oslo Cup-vinner

Stogas Fairytale ©hesteguiden.com .

Stogas Fairytale var den første vinneren til Martinez. Trener og eier Hanne Rådstoga hadde god tro og det med rette. Ledelse hver meter og en ganske sikker seier ble fasiten, og i tillegg ble det tredje til Stogas Dancer. En bra fasit for Lier-stallen. En snau halvtime senere var det tid for Time to Dream. Kanskje var det de fleksible blinkersene som gjorde utslaget, i hvert fall ble det seier til Are Hyldmo med Buffalo Soldier nærmest.

 Time To Dream ©hesteguiden.com

Ruby Tuesday ©hesteguiden.com

De to første vinnerne i lunsjen var Ruby Tuesday og Sonriente. At førstnevnte var maiden var ikke så rart, da det var et maidenløp. Men det var fortjent at Sonriente fikk en seier, etter at DJ's Dream hadde ledet med flerfoldige lengder. Oliver Wilson og Cicero Lemos satt på ryggen,og de fikk fortjent ros i vinnerpaddocken. Trenere av vinnerne er Niels Petersen og Knut O Arnesen. Sistnevnte gjør en kjempejobb for norsk oppdrett.

Sonriente ©hesteguiden.com

 Silky Road ©hesteguiden.com

Anna Pilroth er nevnt. Hun seiret først med Silky Road, som trener av Tobias Hellgren. Silky Road ledet hver meter. Deretter var det Mongolian Navy som sto for tur. Også han gikk rett til tet og ledet fra start til mål. Pål Jørgen Nordbye hadde tatt turen med de fleste firbente på stallen.En annenplass på Oliver var fasiten før Mongolian Navy gjorde kort prosess. Fem seire i fjor og allerede tre gevinster i år, det er sjelden kost.

Dermed ble V5-spillet 3 x Martinez og 2 x Pilroth. Det ga over 15 000 om man hadde satset på nettopp de to jockeyene.

Mongolian Navy ©hesteguiden.com