Flotte vinnere på fin sommerkveld

Skrevet av Birger Christensen,  30.07.2020
Artikkelbilde
Sidney Pearl ©hesteguiden.com

Årets siste løpsdag i juli ble en fin dag med flere fine vinnere. Aller best likte vi Master Bloom og Sidney Pearl. Lørdag går vi inn i Derby-måneden, og spenningen stiger frem mot helgen 22. og 23. august.

Den fine sommerkvelden åpnet med et noviseløp, hvor Sir Leo var stor favoritt. Men han hadde ingen god dag. I stedet ble det en flott seier til Sidney Pearl. Den treårige hoppa startet ikke i fjor, men har hatt en lovende start på karrieren.

- Sist hun startet på Øvrevoll, var banen altfor hard. Nå hadde jeg litt troen siden banen hadde litt mer svikt i seg. Det gikk jo bra, og hun er nok enda bedre på litt lenger distanse, berettet trener Wido Neuroth. Alan Wallace red et fint løp på vinneren, mens Raspberry Beret gikk helt ok til annen.

Pirlo sto uten seier siden 15. september 2016. Åtte ganger hadde han vært på trippel uten å vinne i mellomtiden, men nå var det klart for suksess. Etter et flott ritt av Sandro de Paiva, spurtet han forbi ledende Anachronist i god tid før mål.

- Sandro sa til meg at hvis han fikk en sjanse til med Pirlo på 1600 meter, så vinner jeg, fortalte Knut O Arnesen. Han red et flott løp, og det var veldig moro at det ble en seier. Kanskje kan det bli som med Sonriente, som tok to strake da det først løsnet, sa Knut.

Pirlo ©hesteguiden.com

C'est la Vie var favoritt i løpet, men ble tatt opp allerede etter noen hundre meter. Hesten var så skadet så det var intet annet å gjøre enn å avlive. Utrolig trist.

Amatørløpet ble helt og holdent et oppgjør mellom Silky Road og Eternal Flame. Linn Christine Arntzen og Ida Tandberg red det de var gode for. På slutten gikk Silky Road forbi, og Linn Christine kunne juble for karrierens første seier. Tobias Hellgren trener vinneren.

Silky Road ©hesteguiden.com

Master Bloom hadde ikke startet på to måneder, og det var litt usikre kommentarer. Trener Cathrine Erichsen var usikker og beklaget at hun ikke var så optimistisk. Men hun gjorde bare jobben med å si hva hun trodde, og det er lov å ta feil.

- Han falt i svingen i oppkjøringen til Oslo Cup og pådro seg en strekk i skulderen. Nå er jeg litt sjokkert, men selvsagt også glad for den flotte innsatsen. Det blir Marit Sveaas' Minneløp, SM og Stockholm Cup, samme opplegget som i fjor. Elione Chaves red et fint løp på vinneren, mens Cockney Cracker avsluttet fort til annen.

Master Bloom ©hesteguiden.com

Ignacia startet karrieren med tre svake løp på Jägersro. Så dro hun til Klampenborg, hvor hun seiret etter en knallspurt. Nå ble det en ny seier på Øvrevoll. Hun lå lenge fremme, falt litt tilbake, men spurtet så til gevinst innvendig. Cecilia Sjøholm trener, mens Ulrika Holmquist leverte et enormt bra løp på ryggen av vinneren. Det er lov til å være uenig, men for undertegnede er hun i øyeblikket Skandinavias beste kvinnelige jockey.

Ignacia ©hesteguiden.com

V65-finalen ga seier til den eneste favoritten. Our Boy John kom sin vane tro med en god avslutning og rakk frem til en knepen seier. My Cup of Tea kjempet helhjertet, men Jacob Johansen tok seg forbi kort før mål.

- Jeg hadde veldig tro på ham i dag. Hadde riktignok høy vekt, men motstanden var en del enklere enn vanlig, sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen. Han var den fjerde vinneren i V65 med startnummer 7 på ryggen, kanskje noen hadde nettopp det lykketallet?

Our Boy John ©hesteguiden.com

Toåringene avsluttet den fine kvelden. Wido Neuroth fortalte at de hadde jobbet med Silvana i startboksen, og det ga utslag. Dermed ble det kveldens andre seier for Wido og Sandro de Paiva. Rocketman bød på god motstand, mens Neridiana løp fort frem til svingen. Den delen gikk ikke så bra, man han rakk å vise fart.

 

Med denne torsdagens løp vel i havn, er det avholdt 15 av totalt 30 løpsdager i år. Den skarpe leser finner nok kjapt ut at vi da er halvveis. Men mye fin galopp står igjen.

Silvana ©hesteguiden.com