Damenes aften

Skrevet av Thomas Gjelsås,  23.07.2020
Artikkelbilde
Backcountry ©hesteguiden.com

Det var jentene som styrte showet denne flotte sommerkvelden på Øvrevoll. Seks forskjellige jenter red inn til seier. I tillegg ble det fire kvinnelige trenerseire. Snakk om girl power! Det ble en kveld med strålende sol og pene utbetalinger i spillet.

Backcountry (Nathalie Mortensen) gikk rett til front og leverte et sterkt løp til seier. De holdt sikkert unna for gode Match Maker og en positiv General De Vega. Dette var den 17. seieren i karrieren til hesten som trenes av Annette Stjernstrand.

Starlight Runner ©hesteguiden.com

Starlight Runner (Firma Helle Christensen Galoptræner) var gjort til omgangens mest spilte, og hun skuffet ikke. Den dyktige lærlingen Nora Hagelund Holm avviste kontrollert angriperen Twenty Legend på oppløpet. Dermed fikk den tre år gamle Pistachio-datteren karrierens første seier.

 Tool Box Carlras ©hesteguiden.com

Tool Box Carlras (Firma Helle Christensen Galoptræner) var på farten igjen allerede i det tredje løpet. Thea Hildebrandt smøg fint med innvendig rundt svingen og koblet et trygt grep mot mål i kamp med Fort. Dermed vant hun også NoARKs vandrepokal. -Thea red et godt løp og alt gikk etter planen. Han skulle bare slappe av og hygge seg underveis. Det var gøy at han klarte å koble seiersgrepet på oppløpet. Og jeg er selvsagt svært fornøyd med å reise hjem med to seire i bagasjen, uttalte eier og trener Helle Christensen.

I And I ©hesteguiden.com  

I And I (Stall Perlen) lå noen lengder bak feltet underveis, men han viste frem en sterk avslutning til seier nedover det lange oppløpet. Det var lærlingen Josephine Ingvarsson som red femtevalget til seier. -Han fikk en god opplevelse i dag og rytteren gjorde en bra jobb. Det virket som han trivdes med en kvinnelig jockey på ryggen. Det var svikt i banen i dag og det er også til hans fordel, sa trener Wido Neuroth.

 Sunbreak ©hesteguiden.com

Det ble mer girl power i det femte løpet. Anna Pilroth overrasket mange spillere med sjettevalget Sunbreak (Stall X). Anna Pilroth dro knallhardt unna og opparbeidet seg en ledelse på mange lengder. Forspranget krympet til slutt, men den toppstammede hesten vant sikkert foran Our Boy John. -Dette var utrolig morsomt. Vi har lagt ned veldig mye arbeid på dette, og Anna gjorde akkurat som hun fikk beskjed om. Jeg vil takke alle som har bidratt til dette, sa kveldens lykkeligste, amatørtrener Nina Bakstad.

 Cromer ©hesteguiden.com

Cromer (Henrik Engblom) ender som regel alltid i toppen. Nå var det femåringens tur til å vinne, og han tok årets andre seier i det sjette løpet. Dermed ble også Willa Synøve M. Schou den sjette kvinnelige jockeyen som vant løp denne torsdagen. Cromer angrep på innsiden av DJ´s Dream og vant kontrollert. -Sist gang hadde vi litt ufklaks, men i dag hadde vi marginene med oss. Sånn er det i denne sporten. Det smaker alltid godt å vinne, sa Henrik Engblom som sender Cromer til start igjen allerede søndag i Gøteborg.

 

Toåringene var på farten i det siste løpet. Wido Neuroth viste de andre hvor skapet skulle stå, og han vant likegodt dobbelt i det lille feltet med Zeraphine (Bo Tommy Nygård) og Ravaillac. Zeraphine fikk den dårligste starten, men var best til slutt og leverte en god debut. -Jeg har mange fine toåringer, og dette er en av dem. Jeg var litt redd at hun tapte løpet i starten, men hun leverte en god prestasjon og hele stallen har levert bra i kveld, avsluttet trener Wido Neuroth etter kveldens andre seier.

Zeraphine ©hesteguiden.com