Square de Luynes årets hest 2019

Skrevet av Birger Christensen og Liv Kristiansen,  29.01.2020
Artikkelbilde
Square de Luynes. Foto Svensk Galopp

Øvrevoll arrangerte lørdag kveld den årlige Oscarfesten, der de beste to- og firbente fra sesongen 2019 ble hedret. For første gang ble gallaen avholdt på Thon Hotel Oslofjord, i Sandvika.
Det ikoniske turkise bygget satt en flott ramme rundt arrangementet, og nærmere 150 gjester var påmeldt. Gjestene fikk servert velkomstdrikk i under palmetrær og stjernehimmel, før de tok plass i salen der de mellom prisutdelingen fikk servert en tre retters middag.

Bilder fra festen, foto Emilie Finckenhagen, klikk her.

Videokavalkade vinnerne, klikk her:

Thomas Gjelsås åpnet kvelden og delte ut premier til champions 2019.
Niels Petersen (trener), Jan-Erik Neuroth (jockey), Alan Wallace (lærling) og Stall Bright Side Of Life (eier) var de som var tilstede. Kaia Ingolfsland fikk også em oppmerksomhet, hun ble champion lærling i Sverige 2019.

Eier/trener av Mongolian Navy fikk dekken. Mongolian Navy var mestseirende hest på Øvrevoll i 2019.

Øvrevoll Hesteeierforening og Norsk Forening for Fullblodsavl hadde begge en konkurranse i sesongen 2019, og Black Million var seirende hest i begge klasser. Gina Mathisen og Linda Dahl mottok premiene.

Hans Holt ble hyllet med en populær hederspris. Hans Holt, som fremdeles er på plass og hjelper til på løpsdager har en lang karriere på Øvrevoll. 1965 og 1966 vant han Oslo Cup med Osiris, den eneste norskoppdrettede hesten som har vunnet løpet. Han var champion jockey i 1966 og 1967, før han hadde en ny stor karriere som trener. Totalt vant han 110 seire som jockey og 253 seire som trener.

Norskoppdrettede Hampus G fikk Tattersalls Årets bragd for sin herlige andreplass bak Privilegiado, i Norsk Derby 2019.

Her en kort presentasjon av de forskjellige kategori-vinnerne:

 

Årets stayer og årets hest:

Square de Luynes startet kun tre ganger i 2019, men for en trippel! Helt suveren i Oslo Cup og enda mer overlegen i Marit Sveaas' Minneløp. Da han knuste all motstand i Stockholm, undret man seg på om vi har en hest som kan ta steget ut i Europa.

 

Årets 2-åring:

Ascot Brass vant fire av fem løp i karrierens første sesong. Ble Skandinavisk mester på Øvrevolls Derbydag og tok med seg to pengestinne løp på Bro Park. Ble millionær i sin aller første sesong.

 

Årets 3-åring:

Priviliegiado ble den femte Triple Crown vinner med seier i 2000 Guineas, Derby og St Leger. I Derby var han helt suveren med en av de mest suverene seire vi har sett av en Derbyvinner.

 

Årets sprinter:

Captain America var tilbake på topp slik han var i 2017. Vant vårsprinten på Bro Park og seiret også i Norsk Jockeyklubs sprintløp. Var i tillegg meget god som toer i Polar Cup på Derbydagen.

 

Årets miler:

I tillegg til å vinne Polar Cup og Swedish Open Mile på gresset, var Duca di Como helt fantastisk på sanden på Bro og Jägersro. Aller best var han kanskje i Nickes Minneløp. Uten å være brukt, reiste han fra den skandinaviske eliten. En av våre beste milere noensinne.

 

Årets norskoppdrettete:

Dardenne tok steget rett inn i sprinteliten. Vant løp på tre svenske baner, Gøteborg, Jägersro og Bro. Møtte tøff motstand på høsten, men fulgte opp til formtallet var passert 90.

 

Årets hopper:

Appelina hadde en strålende sesong, hennes aller siste. Tredje i Pramms, siden ble det flere seire. Slo en god engelsk hoppe på Stockholm Cup og vant blant annet Wettermarks Minnesløpning. Seiret i Lanwades Stud Stakes på Øvrevoll

 

Årets handicapper:

Mongolian Navy var eneste vinner med fem seire på Øvrevoll i 2019.

 

 

Champions på Øvrevoll 2019

Profesjonell trener: Niels Petersen

Jockey: Jan-Erik Neuroth

Lærling: Alan Wallace

Amatørrytter: Willa S M Schou

Eier: Stall Bright Side of Life

Oppdretter: Fredensborg Stutteri

Amatørtrener: Annette Stjernstrand

Hindertrener: Tobias Hellgren

Hinderrytter: Elliot Öhgren