Wido holder stilen

Skrevet av Birger Christensen,  21.04.2020
Artikkelbilde

Høsten 2018 fylte Wido Neuroth 70 år. I fjor hadde han en av sine beste sesonger med 37 seire og rundt åtte millioner innridd på stallen. At sønnen Jan-Erik tok sitt første championat som jockey, smakte nok også godt. Det kan bli minst like bra i år.

- Det har gått ok i vinter. Treningsforholdene har vært litt variable, det er lettere å gjennomføre treningen når det er en skikkelig snøvinter. Men det har vært bedre i mars enn det pleier, så det ser fint ut. To tredeler av stallen er enten to- eller treåringer, så det ser veldig lyst ut. Jeg er heldig å ha eiere som har vært villige til å investere i fine individer med topp stamme, så nå er det bare å glede seg. Det er fint å starte opp på Øvrevoll, men etter hvert er det jo å håpe at det blir mer utveksling over landegrensene. Hadde tenkt å starte noen hester på Jägersro søndag, men tror nok at hjemmetrenerne har kommet litt lenger. Men det er selvsagt gunstig om hestene får et løp før de går ut i de største løpene utenlands, sier Wido.

Tysk Derby

Den største hesteeieren på Stall Neuroth, er Stall Perlen. I fjor ble det tredobbelt til Wido i kriteriet, med Perlen-duoen Reine de Vega og Jet Action som første og tredje.

- Jet Action er meldt i Tysk Derby i juli, mens Reine de Vega satser på Tysk Oaks i august. Nå er det jo ikke helt sikkert at alle løp kan arrangeres når de er planlagt i disse tider, men det hadde vært gøy om vi kan vise frem de beste på stallen. Har ellers en ambisjon om å ta flere klassiske seire. Står med 78 klassiske triumfer, og vi får øke tallet, slik at det blir vrient i fremtiden å nå tallet som jeg til slutt ender opp, vurderer Wido.

 

På åpningsdagen i 2014 passerte Wido 1000 trenerseire på Øvrevoll. Simian og læriingen Marius Borgen Andersen sørget for jubel den gangen.

Seks år senere er han ikke så langt unna å nå 1100. Seierstallet er i øyeblikket 1091, og de ni seirene kommer trolig litt ut på sommeren. I tillegg har Jan-Erik 197 vinnere på hjemmebane, og hans jubileum kommer nok ganske kjapt. Vi gleder oss veldig over at en ny sesong står for døren, etter hvert også forhåpentligvis med publikum på plass.