Vi tror på Annike

Skrevet av Birger Christensen,  02.09.2019
Artikkelbilde
Mestre dos Magos ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Etter den fantastiske Derbydagen er Øvrevoll tilbake i hverdagen igjen, nærmere bestemt torsdag kveld.

Vi ble vitne til noen fantastiske prestasjoner, hvor høydepunktet for oss var løpet til Square de Luynes. Vår ferd til Øvrevoll startet i 1965, men de tre løpene han har gjort i Derby 2018 - Oslo Cup 2019 og Marit Sveaas' Minneløp 2019 overgår alt. Nå var han bedre enn noensinne, og vi gleder oss til fortsettelsen. Imponerende var også gruppeseieren til Duca di Como og Derbygevinsten til Privilegiado. Flotte toåringer og andre sterke vinnere skal vi huske lenge. Men også toeren Hampus G i Derby, som viste at alt er mulig. 433 750 kroner for annenplassen i løpet og den største bonusen blant de norske var flott.

Torsdag tror vi Mestre dos Magos kan ta sin tredje strake seier, vår banker i V65 og V4.  Sand er det beste underlaget, og mens vår favoritt er i toppform, er kanskje noen av de øvrige i feltet et stykke unna sitt beste. Trener Annike Bye Hansen har dessuten flott form på stallen. Dagen før Derbydagen vant hun med Mestre dos Magos, Karen From Finance og Peer Gynt, og på selve Derbydagen gikk We Got the Boss til topps. Torsdag starter alle fire.

- Synes et par av vinnerne ble straffet hardt på vekten, fire kilo for å vinne med hals (Karen From Finance) synes jeg var i overkant. Når det er sagt, tror jeg at det kan bli en bra torsdag når hestene er i form. Er i tillegg spent på en hest som Calcaterre, som jeg vurderer å starte med i Fearnleyløpet. Han har vunnet på 1600 meter på gresset, men i den senere tid er det jo blitt mange sprintløp, beretter Annike.

Med 36 hester til start i de tre siste løpene, er det ingen walk over å plukke med seg alle vinnerne i V65. Vi tror tvert i mot på en riktig fin utbetaling, selv om verdien etter tre avdelinger muligens ikke er kjempehøy. Og DD-oddsen kan fort nå opp i nærheten av tresifret, og da blir ti kroner på rett DD forvandlet til en tusenlapp.