Vi satser på Sanary

Skrevet av Birger Christensen,  20.09.2019
Artikkelbilde
Sanary i grønn og hvit drakt

Vår banker i lunsjen på Øvrevoll blir Sanary i V4-innledningen. Vant et maidenløp i Frankrike for tre måneder siden og flyttet så til Sverige. I første starten i nytt land møtte han Dardenne, som har vært strålende i Sverige i år. Der ble han fjerde bak den sterke norske trioen Dardenne, Majestic Max og Shantou, og den prestasjonen bør rekke langt nå. Verst i mot er etter vår mening Nathless. Han har vært jevn og god i hele år, men mange starter i hardt selskap kan sette sine spor. Det er kun en uke siden han var ute i St Leger, og det er mulig at det merkes. Men Nathless har vært flink og er det første motbudet.

Det tredje løpet i amatørenes klokkekamp får vi også onsdag. Emilie Finckenhagen leder i kampen, men hun rir ikke onsdag. Dermed kan Michelle Rosenqvist og Willa Schou overta teten med en god plassering onsdag. Når det gjelder championatet, er det først og fremst en strid mellom Willa og Mina Haug. Sistnevnte har en seier mer, men vi tror begge kommer til å ta flere seire utover høsten. Den kampen blir det artig å følge.

 Blant amatørtrenerne blir det som i fjor en strid mellom Annette Stjernstrand og Gina Mathisen, med Arne O Karlsen som en klar treer. Annette har ikke flere enn fire seire så langt, mens Gina har tatt ni gevinster (seiersprosent på 18!). I kroner og øre har imidlertid den svenske treneren drøyt 50 000 å gå på. Det er ikke helt umulig at Gina kan ta igjen den summen.

To treåringer som brukte litt tid på å finne storformen, er Izakaya og We Got the Boss. Omslaget for begge kom på Derbydagen. Izakaya vant Derby Milen, mens We Got the Boss slo gode eldre hester. Statistikken viser at treåringer vinner flere løp om høsten enn på våren/forsommeren mot eldre motstandere. Vi anbefaler i hvert fall at spillerne velger å ta med treåringer de siste to månedene.

I toårsløpet, som går som V5-3, debuterer Everest Voice og Molly Bloom. Deres mødre er henholdsvis La Zona og Milibloom. De gjorde seg begge gjeldende, særlig som treåringer. Vi husker ennå jubelskrikene i finishen i 1000 Guineas i 2009, da La Zona tapte med nese for Entangle. To år senere ble Milibloom treer i Derby på Jägersro bak Without Fear og Uppercut Action. Litt senere på året vant Milibloom det løpet på Täby som nå gjelder som Breeders Classic. De to debutantene på onsdag har således litt å slekte på, og det skal bli artig å se dem i aksjon.