Sikter mot Triple Crown

Skrevet av Birger Christensen,  12.09.2019
Artikkelbilde
Privilegiado ©hesteguiden.com

I lunsjen onsdag er det flere flotte løp, med St Leger som høydepunktet. Selv om noen av feltene dessverre er litt tynne, tror vi det blir en flott løpsdag med mange flotte prestasjoner. Spillemessig tror vi V4 byr på større problemer enn V5. Noe for enhver smak.

For en snau måned siden ble vi vitne til en fantastisk Derbyvinner i Privilegiado. Da hadde han startnummer 1 og ble nummer 1 med god margin. Nå tror vi det samme gjentar seg både når det gjelder plassering og spor. Etter at løpene i Triple Crown har hatt navnene 2000 Guineas, Derby og St Leger, har fire hester klart å vinne alle de åpne klassiske løpene. Trainers Seat (1976), Dalby Jaguar (1981), Sunorius (1987) og Without Fear (2011) er listen frem til nå, og den tror vi Privilegiado skriver seg inn i. Niels Petersen hadde muligheten for tre år siden, men da tapte Our Last Summer for Lord Divine. Sistnevnte var den første i rekken av tre strake vinnere fra Cathrine Erichsens stall. Nå prøver hun på ny, denne gang med Tinolo. Vant lett i Derby Trial, men i selve Derby var ikke formen på topp. All Run er en spennende gjest, men at Privilegiado blir stor favoritt er meget forståelig.

Michelets Minneløp har fått sitt navn etter major Christian F Michelet, som var en av de aller viktigste personene da Øvrevoll startet opp i 1932. Han døde i 1935, og fra og med 1936 er løpet blitt ridd hvert år. I fjor vant Somerville foran Smooth Escape, og begge er på plass igjen. Vi tror imidlertid at det kan bli tøft å slå Malakai. Han var helt suveren i Gøteborg søndag 8. september, og formen er upåklagelig.

Norsk Mesterskap for 2- og 3-åringer, eliteløp og årets første hekkeløp står også på menyen. Der slipper Mikklus Makklus å slåss med startboksene, og det kan det tenkes at han vil like. Vi tror på en flott lunsj onsdag.