Lunsjgalopp med klasse

18.09.2019
Artikkelbilde
Buckybabe ©hesteguiden.com

Det var en ekstra flott onsdag på Øvrevoll med flere store løp på plakaten. Privilegiado vant St. Leger og skrev seg inn i historiebøkene som vinner av Triple Crown. Buckybabe spurtet inn til sterk seier i NM for treåringer, mens Cardhu vant NM for toåringer. Major Chr. F. Michelets Minneløp gikk til svenske House In Order. Og Carlos Lopez vant hele tre løp. Publikum fikk oppleve en uvanlig flott lunsjgalopp i deilig høstsol.

Buckybabe (Buck Racing) leverte en strålende sluttspurt til seier torsdag. I dag fulgte hun opp i samme stil i NM for treåringer. Elione Chaves red hoppen inn til seier for trener Cathrine Erichsen. -Hun har flott kapasitet og nå er det virkelig fin stil på henne. Det er selvsagt stort å vinne NM på hjemmebane. Nå gleder vi oss til spennende oppgaver i Sverige kommende helg, sa en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

Cardhu ©hesteguiden.com

Det ble et spennende oppløp i NM for toåringer. Cardhu (Stall Mahogny) holdt akkurat unna for Neridiana og sikret seg NM-tittelen for de yngste. -Dette er en fin hest som jeg egentlig mente var klart bedre enn plasseringen han oppnådde i Skandinavisk Mesterskap på Derbydagen. Det var gøy å vinne dette løpet og nå satser vi på flere av de større løpene for norskoppdrettede, sa trener Are Hyldmo.

House In Order ©hesteguiden.com

Tradisjonsrike Major Chr. F. Michelets Minneløp er en styrkeprøver over 2.830 meter. Svenske House In Order (Stall House) forsøkte seg i løpet i fjor og i år var han moden for å ta steget helt til topps. Rytter Fredrik Janetzky avvæpnet Ajas oppunder mål og vant sikkert. -Jeg har vunnet løp på Øvrevoll tidligere også, men det er klart at en seier i dette løpet er artig. Jeg synes House In Order leverte et sterkt løp i dag, sa trener Caroline Malmborg.

Borzakovski ©hesteguiden.com

Løpsdagen ble innledet med et amatørløp og det var svenskgjesten Borzakovski (HB Vænerstall) som tok seg av det sammen med Michelle Rosenqvist. Dette var hennes andre seier på seks ritt. Niåringen er trent av Per Hallqvist.

Silky Road ©hesteguiden.com

Silky Road (Tobias Hellgren) løp med hele 73 kg på ryggen i det tredje løpet, men det affiserte ikke hesten som var gjort til favoritt i spillet. Anna Pilroth styrte løpet fra front og vant sikkert med hesten som selvsagt også er trent av Tobias Hellgren. - Han tåler å gå med mye vekt, så det var ikke farlig. Jeg følte vi hadde god kontroll på dette løpet, smilte Anna Pilroth.

Swedish Dream ©hesteguiden.com

Swedish Dream (Stall Øvrevollkollen) er en skikkelig god hest som har levert flotte løp hele veien i år. Denne gang plasserte Carlos Lopez hesten i front og han holdt trygt unna helt hjem til en overbevisende seier. -Han var litt roligere i dag. Jeg tror det skyldtes at han fikk ha meg seg kompisen Calcaterre. Jeg var skuffet over han i Sveaas, men for øvrig har han vært god i hele år. Han mangler egentlig bare en skikkelig storløpsseier og nå satser vi på Arnfinn Lunds Minneløp, uttalte trener Annike Bye Hansen.

Careless Whisper ©hesteguiden.com

Det var flere spennende toåringer på farten i det syvende løpet. Tre hester passerte målstreken nesten likt, og Jet Action var fremst på målfoto med følge av Careless Whisper og Sir Leo. Grunnet en episode på oppløpet valgte Den Lavere Voldgiftsrett å endre rekkefølgen og dermed ble Careless Whisper (Sandman Stables) vinner av løpet foran Jet Action. Carlos Lopez gjorde hat trick med tre strake seier og trener Niels Petersen kunne kvittere ut nok en seier. De tre nevnte hestene vinner nok flere løp i tiden som kommer.

Call Me Back ©hesteguiden.com

Et hekkeløp avsluttet en herlig løpsdag og vi fikk se en suveren vinner i Call Me Back (Anders Herlin). Elliot Øhgren stakk unna til en helenkel seier med seksåringen- Dette ble enkelt. Denne hesten er ganske bra og motstanden i dag synes jeg ikke var veldig tøff. Nå går reisen lett hjem, fortalte trener Anders Herlin.

Privilegiado (Stall Bright Side Of Life) jaktet Triple Crown i Norsk St. Leger og han leverte varene. Tinolo yppet til kamp, men mot slutten av løpet ba Carlos Lopez om litt ekstra og da stakk Privilegiado unna på lette ben. -Det er ikke enkelt å vinne Triple Crown og jeg er stolt over å ha klart det. Formen skal bevares gjennom en lang sesong og alt skal klaffe. Dette er en meget god hest og jeg har stor tro på fremtiden. Nå håper jeg på mer suksess for stallen i Stockholm til helgen, sa en lykkelig trener Niels Petersen. Les for øvrig egen sak om Privilegiado.