Høst, storløp og utfordringer

Skrevet av Thomas Gjelsås,  24.09.2019
Artikkelbilde
Både Square de Luynes og Appelina har gjennomført en fantastisk sesong så langt. Dette bildet er fra Marit Sveeas Minneløp på Derbydagen. Foto: Morten Reinert

Vi er inne i høstsesongen, Derbyhelgen er kommet litt på avstand, men det er fortsatt mange store løp igjen på menyen. Vi har nettopp gjennomført en fantastisk helg i Stockholm sett med norske øyne og vi er fantastisk stolte over det våre representanter presterer hver gang.

Square de Luynes var helt enorm til suveren seier i Stockholm Cup (Gr 3). Duca di Como lekte seg til storløpsseier, Appelina vant igjen og er galoppdronningen i Skandinavia, Ascot Brass beviste sitt store talent og Baltic Eagle gjorde helgen komplett med sin seier. I tillegg hadde vi flere gode plasseringer, gratulerer alle sammen!

Mange har lest om bekymringen rundt mulig innføring av tapsgrenser hos Norsk Rikstoto ved nyttår. Nå er det slik at vi ikke vet utfallet av dette enda, og sporten (Norsk Jockeyklub og Det norske Travselskap) jobber sammen med Norsk Rikstoto for å overbevise myndighetene om at dette er feil vei å gå. Skulle ikke dette arbeidet innfri, vil våre rammebetingelser kunne bli meget forverret i 2020. I verste fall kan overføringene til sporten halveres og det er ingen tvil om at dette vil sette store krav til besparelser og nytenkning. Vi lover å komme med fortløpende oppdateringer i denne saken.

Stallprosjektet på Soltun går fremover. Vi regner med at den nye stallen er oppført i god tid før jul. I løpet av kort tid vil Ytongstallen (Niels Petersens nåværende stall) bli lagt ut til leie.

Vår neste storløpsdag på Øvrevoll er Breeders-dagen søndag 6. oktober. Da vil det bli storløpsdag med familiepreg og tivoli. Vi garanterer stor sport og håper på godt besøk i slutten av høstferien.