Torsdag med tidligere start

Skrevet av Birger,  04.11.2019
Artikkelbilde
Mongolian Navy og Jan-Erik Neuroth ©hesteguiden.com/

Torsdag er det klart for årets nest siste løpsdag. Da er det bare søndag 17. november som står igjen. Ikke glem at løpene torsdag starter kl 15.50, og denne gang er det V5 og V4 som står på programmet. Vi tar en titt på flere av de kategoriene som gjelder for to- og firbente på Øvrevoll.

Blant trenerne er det jo for lengst avgjort at Niels Petersen blir årets champion. Som i fjor vant han både Derby og Marit Sveaas' Minneløp på Derbydagen, og da var det ikke lengre noen tvil. Det er for øvrig den niende strake tittelen til Niels, og nå er han fire bak Wido på topp med 13 championater. Wido Neuroth blir en god nummer to, etterfulgt av Øvrevoll-trioen Cathrine Erichsen, Annike Bye Hansen og Are Hyldmo. Ingen av "fem på topp" har lang vei til banen når de skal starte.

Fem år på rad har champion blant jockeyene vært Carlos Lopez. Men nå er han mer truet enn noen gang siden 2014. Jan-Erik Neuroth har hatt en flott høst og har med to løpsdager et klart forsprang. Fem seire skiller, og siden Jan-Erik Neuroth har klart flest andreplasser, må altså Carlos ta seks seire mer enn Jan-Erik. Vi venter med å gratulere Jan-Erik før det er helt klart, men det ser avgjort lyst ut.

Alan Wallace, Nora Hagelund Holm og Kaia Sofie Ingolfsland har vært tre veldig dyktige lærlinger i år. Alan stoppet på 17 seire før han ble profesjonell jockey, mens Nora nå ligger med 13 gevinster etter seier i begge DD-løpene torsdag. Nora og Kaia har virkelig imponert i år, og førstnevnte har spennende ritt på torsdag.

For de firbente leder Black Million kampen om Årets tøffing. Hun kan fortsatt bli tatt igjen av Asaks Ambition og Mongolian Navy, ingen andre kan vinne. Alle tre starter torsdag, og da kan det bli avgjort. Mongolian Navy har for øvrig også en god sjanse til å bli årets mestseirende på banen. Vinner han torsdag, kan han ikke tas igjen.

Det er ikke amatørløp torsdag. Derfor nevner vi bare at Willa Schou som i fjor vant årets klokkeserie. Den ble dessverre litt amputert, men vi gratulerer uansett Willa. På finaledagen avgjøres Øvrevoll Hestesport Cup. Der leder Mina Haug, og det er nå bare Emilie Finckenhagen som kan ta igjen Mina. Før siste løpsdag satser vi også på å bringe oversikten over kampen mellom eierne og oppdretterne. En fullstendig oversikt kommer i årsrapporten et lite stykke ut i julemåneden.

Og så må du huske på å være tidlig ute på torsdag.