Pressemelding: Regjeringen vil vurdere den videre organiseringen av norsk hestespill

06.11.2019
Artikkelbilde

Norsk Rikstoto ble i dag orientert av LMD om spørsmål knyttet til den videre organiseringen av norsk hestespill. I forbindelse med arbeidet med ny pengespillov vil regjeringen vurdere om Norsk Rikstotos konsesjon skal videreføres etter 2021, eller om hestespill skal organiseres sammen med Norsk Tipping. Det skal nedsettes et departementsutvalg til å vurdere dette, med sikte på en innstilling innen utløpet av neste halvår 2020.

Hør intervju med Norsk Rikstotos styreleder Silvija Seres her:

https://youtu.be/D4d7Zi6MkIw

Norsk Rikstoto er tilfreds med at det ikke innføres statlig pålagte totalgrenser for spill nå, sier styreleder Silvija Seres i NR. Vi ser på den kommende utredningen som en god mulighet til å synliggjøre NRs store kompetanse i å utvikle og drive et forsvarlig spill på hest i Norge. Vi har høye etiske krav og et godt system for ansvarlighet for våre spillere. Vi jobber med ansvarlighet i kombinasjon med, ikke i motsetning til, attraktivitet.

Vi ser fram til å samarbeide med myndighetene, og vil sammen med hestesportens organisasjoner påvise den store samfunnsmessige betydning av hestesport og hestehold i Norge. Norsk Rikstoto har et viktig samfunnsoppdrag som engasjerer tusenvis av hesteinteresserte mennesker over hele landet i sosiale og meningsfylte aktiviteter for familier, barn og ungdom og alle dem som interesserer seg for hest og natur og et levende miljø, sier hun.