Jan-Erik sikret championatet

Skrevet av Thomas Gjelsås,  08.11.2019
Artikkelbilde
Shantou ©hesteguiden.com

Det har vært mye fokus på championatstriden mellom regjerende champion Carlos Lopez og vår andre store profil Jan-Erik Neuroth denne høsten. Torsdag avgjorde Jan-Erik championatstriden til sin fordel ved å vinne to nye løp. Siden han også har flere annenplasser enn Carlos, så kan vi gratulere Jan-Erik med hans aller første jockeychampionat! Det henger nok høyt for alltid sympatiske og hardtarbeidende Neuroth.

Shantou (Bildet, IKC Racing) er en flott hoppe som har hevdet seg mot tøffe konkurrenter gjennom hele karrieren. Nå tok hun sin andre strake seier for Elione Chaves. -Hun er virkelig god og det ble en enkel seier i dag. Vi gleder oss allerede til neste sesong med henne, sa trener Cathrine Erichsen.

Serpico ©hesteguiden.com

Serpico (Silja Støren og Manuel Martinez) tok seg av det andre løpet. Det ble en duell mot Rare Emerald nedover oppløpet, men Serpico avgjorde med letthet den siste biten. -Jeg er fornøyd med sesongen til stallen vår og det er klart at Silja & co. gjør en kjempejobb med denne hesten. Dette var veldig moro. Nå gleder jeg meg til litt varm og ferie i etterkant av sesongen, uttalte trener Isidro Vergara.

The Kid ©hesteguiden.com

The Kid (Stall Whatever) lå plassert som tredje inn mot oppløpet, og da Kaia S. Ingolfslad la hesten i angrep avgjorde hesten som løp med bunnvekt enkelt mot gode konkurrenter. Swedish Dream var stor favoritt i løpet og gjorde en god innsats til annen. -Han har vært en god hest gjennom hele karrieren og rytteren gjorde akkurat som vi ønsket. At det ble seier er selvsagt veldig gledelig, uttalte eier Leif Spørck.

Deadline Day ©hesteguiden.com

 Jan-Erik Neuroth og familiehesten Deadline Day (Wido Neuroth) la storfavoritten We Got The Boss under knallhardt trykk gjennom den siste svingen og ned oppløpet. Det ble en herlig duell, men treåringen til Neuroth var best denne gang. -Han fortjente en seier nå. Dette er en god hest som har møtt de beste i årgangen flere ganger. Selvsagt er det artig å vinne med en hest som hele familien er delaktig i, uttalte sjefen Wido Neuroth.

Prince Field ©hesteguiden.com

Prince Field (Kjell Erik Swartling) har vært en slager denne høsten. Denne gang havnet han lovlig langt bak og det var mange som trodde seiersrekken skulle ryke. Men inn mot oppløpet hadde Jan-Erik Neuroth fått voldsom fart på hesten og de fanget Fort/Carlos Lopez akkurat i tide. -Det ble langt frem i dag og jeg syntes det så tøft ut. Dette er en herlig hest og nå har vi fire strake seire. Det er utrolig artig, fortalte eier og trener Kjell Erik Swartling.

Girlforce One ©hesteguiden.com

Girlforce One (Daniella Durant) har blitt slått med svært liten margin i flere av høstens løp. Nå var det endelig hennes tur til å vinne for Durant, og den norskoppdrettede damen imponerte sammen med dyktige Willa S. Schou. -Dette var stas og hun tar årets andre seier. Denne hesten trives best med jenter på ryggen og Willa gjorde en god jobb som vanlig, sa trener Yvonne Durant.

Karen From Finance ©hesteguiden.com

Espen Ski er aktiv i vinnerpaddocken og gleder både nye og erfarne tilskuere med sin kunnskap og kvikke kommentarer om galopp. Nå vant hans Karen From Finance det siste løpet og det gjorde hun med stil etter en flott spurt for Dale Swift. -Jeg var ganske sikker på at stallen skulle vinne løp i dag og hadde hele åtte hester til start. Et par av våre sterke kort måtte nøye seg med annenplass og da var det ekstra gøy at Karen From Finance stod frem som en vinner. Hun gjorde en virkelig fin innsats, sa trener Annike Bye Hansen som har forsterket stallen ytterligere med nye innkjøp de siste ukene.