Stor sport, strålende vær og en fantastisk 17. mai

18.05.2019
Artikkelbilde
Seaside Song ©hesteguiden.com

Galoppløp på 17. mai har blitt en lang og god tradisjon på Øvrevoll. Fredag fikk vi vist frem banen fra sin aller beste side i strålende solskinn. Et stort publikum var innom banen i løpet av dagen, enten for å se hesteløp, besøke tivoli og andre barneaktiviteter, eller bare kose seg i solen på en innholdsrik familiedag. Vi fikk se galoppsport på høyeste nivå og flere vinnere imponerte stort i sine løp.

Seaside Song (Stall Irish Coffee) gjorde sin første start for Cathrine Erichsen i Fam. Einar Nagell-Erichsens Hoppeløp. Hun overbeviste stort sammen med Carlos Lopez, og slo gode hopper i kampen om førstepremien på 120.000 kroner. -Jeg kjente litt på presset før start i dag, og nå kommer jeg til å sove godt i natt. Dette er en hoppe med et meget høyt toppnivå, og jeg gleder meg til fortsettelsen, fortalte en lettet trener Cathrine Erichsen.

Wishformore ©hesteguiden.com

Wishformore (Stall Bonne Nuit) var helt suveren i ITM Skandivavisk Mesterskap for 3-åringer sammen med jockey Rafael Schistl. -Han var nesten enda bedre enn jeg trodde. Dette er en toppstammet hest som vi har store ambisjoner med, og vi satser mot Dansk Derby, sa en glad trener Niels Petersen.

Barny ©hesteguiden.com

EPMA Øvrevoll Sprint Cup bød på en knallhard fight mellom Simmy´s Copshop og Barny. Det ble sistnevnte, eid av Nathalie Mortensen og trent av Anette Stjernstrand som trakk det lengste strået. Dermed sørget den lovende lærlingen Kaia S. Ingolfsland for at de kunne fylle opp kontoen med 85.000 friske kroner.

Privilegiado ©hesteguiden.com

Det var stor spenning knyttet til Privilegiado sin årsdebut i IFAR 3-årsløp, og han skuffet ikke. Årets 2-åring i fjor innledet sist, men avgjorde mer enn sikkert på oppløpet for Rafael Schistl som vant to løp. Dermed er Stall Bright Side Of Life sitt store Derbyhåp i rute før sommeren. -Dette var egentlig ikke et ideelt løp for hesten, og han gjorde mange feil i dag. Likevel vinner han trygt og det sier mye om denne fantastiske hesten. Jeg må si jeg gleder meg til årets sesong med han, uttalte trener Niels Petersen som hadde en ny bra dag på jobben.

Black Million ©hesteguiden.com Deecider ©hesteguiden.com Baltic Eagle ©hesteguiden.com

Black Million  (Stall Second Chance) og Allan Wallace vant By Kris-løp. -Året har startet kjempebra for oss og stallen er i god form. Dette var moro, sa amatørtrener Gina Mathisen.

Tina Smith har også hatt en forrykende sesongstart, og Deecider sørget for at lærlingen Allan Wallace kunne feire en dobbel etter seieren i Per Arne Olsen 75-år løp. -Dette flyter bra på om dagen og vi er veldig fornøyd på stallen. Det er ekstra gøy å vinne på store dager som 17. mai, sa en fornøyd Tina Smith.

Baltic Eagle (JS Racing) stod for en strålende prestasjon i EMHF sitt løp. Sammen med jockey Sandro De Paiva holdt han unna for Master Bloom. -Dette var bra. Vi hadde høye ambisjoner med han i fjor, og nå virker han til å kunne bli enda bedre. Store oppgaver venter om han fortsetter uviklingen, fortalte Wido Neuroth etter triumfen.

Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

 Fiftyshadesfreed vant Hotel Bristol sitt løp og avsluttet dagen sammen medd Sndro De Paiva. Dermed vant også han to løp. Eier og trener Lennar Jarvén var stolt etter løpet. -Han vant veldig enkelt i dag og det er alltid morsomt å komme til Øvrevoll. Spesielt artig å vinne på 17. mai med så mye folk tilstede, avrundet Lennart Jarvén.