Øvrevoll gjør klar til fest

Skrevet av Birger Christensen,  25.06.2019
Artikkelbilde
Square de Luynes

Lørdag ettermiddag og tidlig kveld blir det fest på Øvrevoll. Med et strålende løpsprogram som den viktigste ingrediensen, er det god grunn til å møte frem. Og bli gjerne igjen etter at de syv løpene er avholdt. Det blir det riktig god stemning på vårt vakre galoppanlegg når DJ Frode spiller opp.

Oslo Cup har en historie på drøyt 70 år, og det har alltid vært ett av de aller viktigste oppgjør for vår eldre elite. Niels Petersen og Wido Neuroth har henholdsvis fire og tre hester av totalt 11 startende. I tillegg får vi besøk av de dansktrente Ginmann og Alberone. Sist, men slett ikke minst gjør Silver Falcon (Cathrine Erichsen) og High as a Kite (Jan Bjørdal) spennende starter. Sistnevnte er feltets eneste hoppe og ble berømt da hun slo nettopp Silver Falcon i Derby for to år siden.

Aller størst interesse knytter det seg til Square de Luynes. Det er over ti måneder siden Derbyvinneren i 2018 startet, og det var nettopp i Derby han sist var i løpsbanen. Rafael Schistl har valgt ham fremfor Our Last Summer, og bare det gjør come backet til Square de Luynes ekstra interessant. Our Last Summer har nemlig en utrolig statistikk på Øvrevoll. Alle hans åtte seire er tatt på hjemmebane, og i fjor utklasset han all motstand i Oslo Cup. Petersen beretter at også Trouble of Course og Cockney Cracker trener svært bra, og at hele kvartetten vil gjøre gode løp.

Wido Neuroths trio heter Bokan, Pas de Secrets og Baltic Eagle. Bokan og Pas de Secrets har gått flere lysende løp i den senere tid, men begge har gjort sine fleste starter og aller skarpeste innsatser i Sverige.

Etter Stockholm Stora Pris lærte vi at vi må ta dansktrente hester på alvor. Der vant Learn By Heart foran to "landsmenn", og det er bra at det jevner seg ut etter ganske stor norsk dominans i en årrekke. i 2017 vant Ginmann 2000 Guineas, High as a Kite tok Derby, mens Silver Falcon tok hjem St Leger. Alle de tre finnes i årets startfelt i Oslo Cup. 

I 1000 Guineas tror vi på seier til Wido Neuroth og Nouvelle Lune. Hun har vært veldig god i hele sin korte karriere, og Jan-Erik Neuroth og Stall Perlen kan gjenta suksessen de hadde med Appelina for tre år siden. Bent Olsen kan vinne løpet for fjerde gang på de ti siste årene med Meringue, som åpnet karrieren med to seire i England. Hvis ikke undertegnede har misset kraftig, har Niels Petersen aldri vunnet 1000 Guineas på Øvrevoll. Hans håp står til Ramone og Lille My.

For å vinne Triple Crown er 2000 Guineas første steg på veien. Stallkameratene Privilegiado og Izakaya er våre to første valg.

- Litt kort for Privilegiado, men han trener lysende, sier Niels Petersen. Izakaya var også tilbake i form sist etter sykdom på våren. Også her er Wido Neuroth i rampelyset med Topas Royal. Formtallet var 66 på 17.mai, nå er det 77. Det er ikke sikkert at det stopper der. Tross et par veldig spennende svenske og danske konkurrenter, trekker vi frem Macjack, stjernen fra Åsgårdstrand. Spurten sist torsdag var av beste merke. Vi tror 2 Alsimsaam blir beste fra Sverige, mens 10 Sir Antonelli nok er sterkeste fra Danmark.

Da håper vi riktig mange finner veien til Øvrevoll lørdag, første løp og V5 1. avdeling går kl. 18.05.