Torsdag kveld er galopptid

Skrevet av Birger Christensen,  08.07.2019
Artikkelbilde
Bosman ©hesteguiden.com

Frem til nå har det vært onsdag (lunsj), torsdag, fredag (17. mai) og lørdag (Oslo Cup og Guineas) som har vært anvendt som løpsdager på Øvrevoll. De seks nærmeste ukene er det torsdag kveld som gjelder, så frem til 15. august vet man hva som skal prioriteres på den ukedagen.

Torsdag får vi stifte bekjentskap med en av de hestene som kan dukke opp i det fremre sjikt når det stunder mot Derby søndag 25. august. Vi snakker om Bosmann som kom til Norge med ett løp i kroppen. Hester hos Wido Neuroth som starter med Bo..., eies av Bo Tommy Nygård. Han har allerede vunnet svenskenes Derby på Jägersro to ganger, med Bomar i 2012 og Bokan i 2015. Ved den siste seieren satt Jan-Erik Neuroth på ryggen i det som så langt er hans eneste Derbyseier. Wido har som mange vet 20 Derby-triumfer totalt, men det er gått ti år siden Touch of Hawk tok den siste gevinsten på Øvrevoll. Bosmann har gått frem for hver start, og den første triumfen var imponerende. Nå er Guineas-treeren Nathless den motstanderen som ser tøffest ut imot, men skal Bosmann kjempe mot de beste i Derby, bør det bli seier.

Henrik Engblom, Annette Stjernstrand og Tobias Hellgren er tre trenere som ofte tar turen fra Sverige til Øvrevoll med sine hester. Henriks største bidrag i sommer har vært My Cup of Tea. Hun står med fire strake seire, hvor av tre er tatt på Øvrevoll. Etter hvert stiger formtallet, som er ensbetydende med at motstanden blir hardere. - Nei, nå blir det for tøft, sier ekspertene, og noen ganger får de rett. Men vi blir ikke forundret om det kan være en seier til på lager. For Tobias er Silky Road og Martini to hester som kan være verdt å streke tidlig. Førstnevnte jakter sin tredje strake triumf på Øvrevoll, og motstanden er ikke alt for avskrekkende. Martini var god toer på Gøteborg søndag bak Dardenne, mens også Captain of Comerce sørget for norsk triumf. Også Stjernstrand viste flott stallform med en seiersduo i form av Chilterns og Justice Focused.

Nå har vi ikke meldt overgang til blå-gult, men det er ingen grunn til annet enn å glede seg over fremgang over kjølen. Og form har den nevnte trio på sine firbente.