Storløpsseier til Erasmus og 3 seire til Sandro De Paiva

Skrevet av Pål Henrik Mytting,  26.07.2019
Artikkelbilde
Erasmus ©hesteguiden.com

Torsdag 25.juli var det nok en gang duket for en fin og solrik løpsdag på Øvrevoll. Brukseier Eivind Lyches Minneløp var dagens storløp hvor de 3-årige norskfødte ble presentert i god stil over 1980 meter. 

Hovedløpet ble vunnet av Erasmus i fin stil, hvor han tidlig gikk opp i tet og holdt unna hele veien hjem med Sandro De Paiva på ryggen. Erasmus eies av Maurud Stall og Camilla Høvding Blom og trenes av Raphael E. Freire på Lønnås.

Dagens første løp, et maidenløp over 1600meter ble vunnet med samme stil som i hovedløpet. Nathless gikk tidlig opp til tett for Sandro De Paiva, og holdt unna og viste god fart når Holy Romance prøvde å ta del i teten. Nathless eies av Stall RH og trenes av Yvonne Durant.

I det andre løpet fikk vi se fine sprintere, igjen var det Yvonne Durant som skulle ta med seg en seier hjem til skoger gjennom Story Minister og Nora Hagelund Holm. Story Minister eier av Atle Walgren.

Stayerne kjempet om gode premiesummer i Giant Sandman Cup, Smooth Escape fikk en fin reise i løpet av Jacob Johansen og Gina Mathisen kunne ta med seg nok en seier fra den fine norskoppdrettede hoppen.

Ocho Rios stormet frem over de siste 200 meterne i dagens 4.løp og tok en knepen seier foran Zafrangar. Ocho Rios gjorde god figur med Elione Chaves i salen, Stall Svenor eier hesten og Henrik Engblom trener.

Amatørløpet ble vunnet av Otama Mareld med kompanjong Emelie Gustafsson som også jobber hos trener og eier av hesten, Marie Lustig, i Sverige.

I dagens syvende løp skulle vi få se 1000 Guiness vinneren og 3-års hoppen Unwanted Beauty prøve seg mot eldre hest. Hun innfridde i stor stil og kunne notere sin andre seier for Stall Lillemax og trener Annike Bye Hansen. Sandro De Paiva red og kunne med dette notere sin tredje seier for dagen.  

Velkommen til neste løpsdag 1.august. Da skal vi få se topp hoppene i Listed løpet Lanwades Stud Stakes og 2-åringene skal presenteres for første gang i år på Øvrevoll. Ikke bare får vi se 2-åringene i storløpet Eivind Eckbo Legats Vandrepokal, men vi får også se de i et 2-års løp for skandinavisk oppdrettede. 

Vel Møtt!