Stor dag for hoppene

Skrevet av Birger Christensen,  29.07.2019
Artikkelbilde
Appelina. ©hesteguiden.com

Torsdag er det så desidert hoppene som står i forgrunnen på Øvrevoll.

Først gleder vi oss veldig til å få se toåringene for første gang i løpsbanen. Først skal fire hopper kjempe om heder og ære i Eivind Eckbo Legats Vandrepremie.  Favoritt blir trolig Stoneeye's Kitten. Bent Olsen vant løpet i 2013 med Prinsessen, og nå har vår favoritt fordel av to løp i kroppen. Sist gikk hun fint til annen på Klampenborg, og hjemmehestene må være skarpe i debuten for å vinne.

Vi tar også med litt om det andre toårsløpet før vi ser på de eldre hoppene. Her tror vi mest på duoen Ascot Brass og Solveig.

- Er veldig fornøyd med Ascot Brass, og det skal nok en veldig god hest til for å slå henne. Velger å g henne et løp før Skandinavisk Mesterskap, forteller Niels.

Solveig er et EOS-oppdrett med raske Wilshire Boulevard som far. Moren Solvana løp inn over 1.6 millioner, og hennes beste løp på Øvrevoll var nok annenplass i Polar Cup bak franske Ricine. Nå kan det godt hende at andre vil blande seg i leken, det er tross alt hester i livsdebut som skal rundt svingen.

Tredje rake for Appelina?

Listed-løpet Lanwades Stud Stakes har samlet seks meget gode hopper. Vi synes trioen Appelina, Seaside Song og High as a Kite skiller seg litt ut, men de øvrige tre kan helt klart by på kamp. Appelina var suveren på den svenske Derbydagen, men hun har også prestert på hjemmebane. Etter tredjeplass i debuten har åtte starter på Øvrevoll gitt seks seire og to annenplasser. Løpet på torsdag vant hun både i fjor og i 2017, men i fjor ble High as a Kite nærgående. Også Seaside Song er bra, sist hun gikk på Øvrevoll ble det sikker seier.

 

V65-spillet virker svært utfordrende torsdag. Vi tror på "bøtter og spann" både i V65 og V4, samt en meget solid DD-odds. Har du noen gode objekter i de forskjellige spilleformene, er det lurt å besøke lukene. Kanskje blir august innledet med et tilskudd om det fortsatt er ferie. Uansett kommer et pluss alltid godt med.