Red Cactus foran Privilegiado

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2019
Artikkelbilde
Red Cactus Foto: Svenskgalopp

For første gang klarte trener Bent Olsen å vinne Derby på en annen bane enn Klampenborg. Favoritten Red Cactus kom fint frem innvendig på oppløpet, og Eduardo Pedroza rakk frem til seier i god tid. For et par uker siden vant Pedroza Tysk Derby, nå ble det seier i det svenske. Lone Kaj-Nielsen eier vinneren og fikk 1,5 millioner svenske kroner. Av danske trenere har Flemming Poulsen tatt hjem Derby på Jägersro to ganger (1996 og 2005). Nå var det tredje ganger på over 40 år det ble de "røde og hvide" som kunne juble.

Privilegiado gjorde et flott løp til annen for Niels Petersen, Rafael Schistl og Stall Bright Side of Life. 660 000 var belønningen for annenplassen, og vi må konstatere at Privilegado er vår favoritt når det store slaget står på Øvrevoll om seks uker. 

Wido Neuroth hadde en fin dag på banen i Malmø. Appelina lekte seg til seier i Margareta Wettermarks Minnesløpnng med Jan-Erik Neuroth som makker. Seieren for Stall Perlen var verdt 300 000 svenske kroner. Seier ble det også for Wido og Jan-Erik med Deadline Day i Derbyets Consolation, og den triumfen var verdt 150 000.

Tredjeplasser ble det til Bokan (2 x Neuroth) og Basie (Petersen/Schistl). Det ble henholdsvis 48 000 og 100 000 for de prestasjonene.