Norsktoppen og raske sprintere

Skrevet av Birger Christensen,  15.07.2019
Artikkelbilde
Macjack ©hesteguiden.com

Det tredje løpet på Øvrevoll torsdag heter Norsk Forening for Fullblodsavl Løp. Som navnet forteller, er løpet kun åpent for norskoppdrettede. Tar vi en titt på feltet, ser vi at vi har mange gode hester som er ""made in Norway". Gledelig er at det er så mange unge firbente i løpet. Macjack er kun tre år, mens Crossroad Blues og Theatricals Oscar er året eldre. Mestre dos Magos og Captain of Comerce er kun syv år som de to eldste.

Nå har vi ikke stjerner som Ragazzo, Theatrical Award, Funny Legend, Firello og Martellian i løpet til torsdag. Men desto mer spennende blir det å vurdere løpet. Vi likte Pirlo veldig godt i årsdebuten torsdag, og løpet i fjor høst bak Duca di Como og Fiftyshadesfreed var flott. Vi tror han vil vise mer enn 74 i formtall ganske snart. Captain of Comerce overrasket mange forrige søndag i Gøteborg, og i form kan han sikkert mestre tallet 83. Ellers er løpet fullt av spennende objekter. Crossroad Blues tok to sterke seire på våren. Har vunnet to ganger på gress, men det var i svakere selskap. Vi blir imponert om han beseirer alle her på toppvekt. Vi dekker løpet fullt ut og gleder oss til å overvære løp 3.

Vi har alltid vært glad i sprintløp på Øvrevoll. Ingenting i hestesporten går så fort som en rask sprint på galoppbanen. Løpsdagen åpner med to 900-metere på gresset. Det betyr full fres rett frem, og da betyr det ikke så mye at det ikke er de aller beste hestene på banen. Våre vinnertips i de to løpene er Meandyoutwo og Gardinia. Førstnevnte har vært innkjøpt for å delta i større løp enn dette, og normalt bør han vinne direkte. Gardinia har ikke vært så mye slått i de siste startene, og vi tror hun snart passerer formtall 60.

God sprint blir det også i V65-4. Her tror vi duoen Visiteur du Pom og Majestic Max har gode kort på hånden. Veldig spente er vi på å se treårige Ramone. Vår ide er at hun først og fremst er en sprinter. Gikk bra i 1000 Guineas, og før det var siste start på hjemmebane oppvisningen på Derbydagen i fjor.

V65-veddemålet er åpent, og ikke minst er de to DD-løpene krevende med 13 startende i hvert felt. I V65-5 prøver vi med Al Buraq, som imponerte stort i forrige uke. Hun er ute etter sitt gamle formtall 67, og således skal det være litt å gå på. Men det skal klaffe i et så stort felt, og det satser vi på at det gjør torsdag. Lykke til og vel møtt.