Mackjack imponerte igjen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  19.07.2019
Artikkelbilde
Macjack i vinnerpaddocken ©hesteguiden.com

Arne O. Karlsen har en norskoppdrettet treåring som virkelig vokser med oppgavene. Denne torsdagen vant han Norsk forening for fullblodsavl sitt løp og slo eldre konkurrenter. Oppskriften var å ligge i front fra start til mål sammen med rytter Elione Chavez. Dermed rundet hesten til Stall Showjumpers Racing Club 200.000 kroner innløpt i år. -Taktikken var ikke planlagt, men det bare ble sånn. Heldigvis holdt det helt hjem. Denne hesten imponerer meg og nå blir det start i Lyche allerede neste torsdag. Går alt som vi håper så starter vi i Norsk Derby søndag 25. august, sa en fornøyd trener Arne O. Karlsen.

Det var en fin sommerkveld på Øvrevoll med strålende sol, god sport og avslappet julistemning. Mange folk var på plass for å nyte flott galoppsport i feriesesongen.

Løp 1 var et maidenløp med spennende treåringer til start. Det var Cream (Stall Markeng) som tok seg av løpet for Allan Walace. Dermed ble det seier til en glad amatørtrener Gunn Elisabeth Johansen fra Skreia. -Dette var artig. Jeg hadde amatørlisens tidligere, men var borte fra sporten noen år da tiden ikke strakk til. Nå er jeg tilbake for fullt og dette ga virkelig mersmak, uttalte en meget glad trener.

Elione Chavez vant det andre løpet med Henrik Engbloms Cromer. Hesten var ikke blant de mest spilte, men Chavez serverte hesten et nydelig løp og tok ned ledende DJ´s Dream sikkert før målstreken.

Tollef Langvad hadde tro på Punktum Finale (Stall Mellow) før torsdagens løp, og han skuffet ikke. Willa Synøve M. Schou plasserte hesten i front og ble der hele veien. Dermed tok hun sin første seier i proffløp og Punktum Finale vant som et åttendevalg i spillet. -Jeg er slett ikke like overrasket som spillerene og ga klar beskjed om at jeg trodde på hesten på forhånd. Hestene betyr alt for meg og jeg legger ned veldig mye tid i dette. Det er mange hyggelige folk i nabolaget som møter meg på tur med hestene, smilte Tollef Langvad.

Svenskegjesten Visiteur De Pom (Stall Grappa – Easy) er en kababel hest som trives på Øvrevoll. Denne torsdagen ble han millionær i innløpet penger da han vant det femte løpet. Suksessen fortsetter for Anna Pilroth og Tobias Hellgren. -Denne hesten er virkelig god og vi elsker å komme på besøk til Øvrevoll. Vi kommer garantert tilbake, uttalte to av hestens glade eiere fra vinnerpaddocken.

Al Buraq (Stall Jersey) er i rivende utvikling og tok sin tredje strake seier. Det var langt frem inn mot oppløpet, men Sandro De Paiva vant sikkert. Den fireårige hoppen stod for en imponerende prestasjon. -Hun begynner å bli tøff og imponerte meg i dag. Gjengen på stallen står virkelig på for at hestene skal gjøre det bra og nå flyter det godt på for hestene om dagen. Da er det gøy å være galopptrener, sa en tilfreds trener Annike Bye Hansen.

Danske Final Experiment (Stald Isak) var suveren i avslutningsløpet sammen med Jan-Erik Neuroth. De var ikke altfor mye betrodd i spillet og dermed ble det god utbetaling både i V65 og V4. Øvrevoll byr ofte på gode utbetalinger. -Han gjorde et strålende løp i kveld. Det var deilig å se han vinne så enkelt sammen med Jan-Erik, sa en glad trener Helle Christensen.