Knut Rimstad runder 90

Skrevet av Henning Døvle,  23.07.2019
Artikkelbilde
Knut V Rimstad

Mangeårig galopptrener Knut Rimstad i Larvik fyller 90 år den 24.juli. Knut Rimstad startet rideskole i Larvik tidlig på 1960-tallet, og holdt, sammen med sin kone Annikken, det gående i over 45 år.

Like lenge hadde Knut trenerlisens på Øvrevoll, først som amatør, deretter som profftrener, en lisens han hadde til han passerte de 80. Utallige er de elever og ryttere som Knut Rimstad og bussen fra Larvik toget innover til Øvrevoll med. Få har rekruttert så mange til sporten som nettopp det Knut Rimstad har gjort. Pay the Fare, Larviksekspressen, ble Rimstads flaggskip gjennom karrieren, men det kom mange vinnerhester fra stallene på Hovland og Damgården. Ivrig ungdom lærte viktigheten av å jobbe, skape samhold, orden og glede. Det miljøet Annikken og Knut skapte gjennom årene, var gull verdt for hestesporten og ikke minst mange ungdommer i distriktet. De hadde et trygt sted å være.

Virksomheten på Damgården ble overdratt videre til entusiaster i 2010, og rideskolen går videre helt i Rimstad-parets ånd. Sommerkursene er fortsatt like populære, og ridekursene hver høst og sommer er nær alltid fulltegnet. Som regel er det ventelister.

Knut og Anniken Rimstad flyttet for et par år tilbake inn i ny leilighet like ved Hovlandbanen, altså tilbake der det hele startet. Bedre kunne det ikke bli. Paret storkoser seg, humøret og det sosiale er på topp. Som alltid feires det i Rimstad-familien. Onsdag går flagget til topps på Damgården der Knuts 90-års dag skal feires sammen med familie og venner.

Øvrevoll Galopp gratulerer med dagen!