Hans Petter fyller 70

Skrevet av Birger Christensen,  16.07.2019
Artikkelbilde
Hans Petter Eriksen

Hans Petter Eriksen er en person som har satt spor etter seg på Øvrevoll. Fredag 19. juli fyller han 70 år. Vi gratulerer.

I barneårene hadde han starten på 900-meteren (og 1000-meteren, som de fleste sa da spurten opp til Stallkroa utgjorde en distanse på 1000 meter) som nærmeste nabo. Da var ikke veien til Øvrevoll særlig lang, og allerede som 11-åring red han sitt første ponniløp. I ett av sine første løp på de store hestene, hadde han ridevekt 42 kilo! Han red etter hvert både på flatt og hinder og noterte seg for totalt 11 seire på hesteryggen. I et amatørløp kjempet han om seieren med Randi Askim, som noen år senere ble hans kone.

Etter en tid som formann i Den lavere Voldgiftsrett, begynte han i 1981 som sportssjef. Den stillingen hadde han i 35 år frem til han i gikk av med pensjon i 2016. Han var også banens direktør i 11 år fra 2005. Av noen i nærmiljøet ble han kalt "Gule sider", for Hans Petter fikset alt.

Den firbente galoppøren som forbindes med familien, er uten tvil Mr Toto. Han ble forsøkt solgt, men ingen ville kjøpe. Som treåring ble han den norskfødte hest til å nå en million innridd, og da var det ikke mer aktuelt å selge.