Guineas-vinneren til start

Skrevet av Birger Christensen,  22.07.2019
Artikkelbilde
Unwanted Beauty ©hesteguiden.com

1000 Guineas-vinneren Unwanted Beauty imponerte publikum da hun tok hjem årets første klassiske løp på Øvrevoll. Torsdag er det klart for en ny start.

- Jeg er ikke så glad for å ta henne ut mot eldre hester, men det er vanskelig å finne løp til henne. Hun har tatt Guineas-løpet veldig bra, og hun trener veldig fint. Det er to formhester imot i form av I And I og Anachronist, og jeg er litt usikker på hvor sterkt feltet sist var. Hun vant lett, men det var dårlig tempo underveis. Uansett blir det veldig spennende å se henne i løp igjen, ser trener Annike Bye Hansen. I tillegg til Unwanted Beauty har hun de to herlige kjempene Calcaterre og Majestic Max til start.

- Calcaterre var nær ved å vinne sist han gikk 900 meter og er nok fremme igjen. Carlos (Lopez) er god til å få fart på Majestic Max, men trolig er 900 meter for kort til å rekke helt frem, avrunder Annike.

 

De norske treåringene kjemper om 95 000 kroner i Brukseier Eyvind Lyches Minneløp. Lyche var en av forgrunnsfigurene i banens første periode, og hans minneløp har det vært gjevt å vinne. Syv av de siste ti vinnerne har gitt over ti i vinnerodds, så i dette løpet har det ofte smelt i totoen. Veteran Arne O Karlsen har vunnet løpet to ganger med hoppene Macbeth og My Dancing Queen i henholdsvis 2013 og 2017. Et artig poeng er det at Macbeth er mor til Macjack som trolig blir favoritt i årets løp. Hans form er solid med tre seire allerede i år.

Noen enkel oppgave blir det nok ikke. Det er sjelden vi har sett så mange treåringer med formtall over 70, og det er gledelig. Hampus G og Lovetorun er muligens verst imot, men kanskje blir det over ti i vinnerodds også denne gangen.

Vi tar også med at løpsdagen innledes med et interessant maidenløp. Nathless var treer i 2000 Guineas og går gode løp hele tiden. Men så spørs det hvordan stridsmoralen er. Vi er spente på å se Holy Romance. Hun avsluttet godt sist, og 1600 meter er nok en mer passende distanse enn sprinten sist.

Spillemessig ser det ut til å være middels vanskelighetsgrad. Vårt problem var å finne en banker å stole på. Vi endte opp med Macjack i V65, men fikk råd til å gardere ham V64-spillet.