Sammen er vi sterke!

Skrevet av Thomas Gjelsås,  11.12.2019
Artikkelbilde
Square de Luynes har blendet Øvrevolls publikum i 2019. Vi gleder oss til fortsettelsen! Foto: Malene Nilssen

Det har vært et nytt godt og innholdsrikt galoppår. På Øvrevoll var selvsagt Derbyhelgen det store høydepunktet. Norsk Derby ble en folkefest med strålende sol og fantastisk sport. Vi kan trekke frem giganter som Square de Luynes, Duca di Como, Privilegiado og Appelina. Så kan vi legge til en rekke andre hester som har hevdet seg fra flere forskjellige staller, både norskoppdrettede og importer, og oppsummere et sterkt sportslig år som vi har grunn til å være stolte over alle sammen.

Og det ser bra ut for fremtiden! Jan-Erik Neuroth tok sitt første jockeychampionat og vippet Carlos Lopez ned fra tronen. Willa Synøve M. Schou tok et nytt amatørchampionat, og ble ikke minst nummer to sammenlagt i den internasjonale Fegentri-serien. Rett og slett imponerende. Her ble også Norge nummer tre i nasjonscupen. Jenter som Nora Hagelund Holm og Kaia S. Ingolfsland har også gjort det så bra at de har tiltrukket seg stor oppmerksomhet utenfor vårt eget miljø. Også må vi selvsagt nevne unggutten Alan Wallace som ble lærlingchampion og nå er profesjonell jockey.

Niels Petersen tok sitt niende strake trenerchampionat. Med det er han historisk og i vinter får vi se noen av stallens stjerner løpe i Dubai. Legenden Wido Neuroth hadde et nytt sterkt år med mange meget flotte vinnere, mens det også her må bemerkes at vi har noen svært dyktige kvinner gjennom Cathrine Erichsen, Annike Bye Hansen, Tina Smith og vår amatørtrener Gina Mathisen. Vi synes det er trist at galoppdronningen Yvonne Durant velger å gi seg, men takker for alt hun har gjort og drømmer allerede om at hun velger å gjøre comeback. Yvonne har utvilsomt betydd enormt mye for norsk galoppsport. Internasjonalt har William Buick igjen satt Norge på kartet med sine fantastiske resultater verden rundt.

Vi gratulerer alle vinnere og championatvinnere, og minner om Oscar-festen lørdag 1. februar. Alle er velkommen dit! For en fullstendig gjennomgang av galoppåret anbefaler vi Birger Christensens årsrapport.

Årsrapport: ÅRBOK 2019 - klikk her

Øvrevoll har en lang og god historie, og sammen er vi sterke. Det er viktig at alle drar i samme retning for å skape optimisme og trøkk inn i fremtiden. Det har vært et par utfordrende år med betydelig nedgang i overføringer fra Norsk Rikstoto, og dette har skapt dårligere økonomiske rammer for galoppsporten. Gjennom høsten har det vært gjennomført en rekke møter og samtaler med det politiske miljøet, og vi er tilfreds med at tapsgrenser ikke ble innført fra nyttåt. Det er dog ingen tvil om at det vil bli et utfordrende 2020 med ytterligere reduksjoner for galoppsporten. Det er viktig at vi bidrar så godt vi kan for at spillet hos Norsk Rikstoto skal få en positiv utvikling. Vi vil presentere en plan for Øvrevoll og de endelige rammene og utsiktene på nyåret.

La det være klart at vi har en tydelig plan i det arbeidet vi legger ned og vi vet hvor vi skal. Det jobbes hardt med å fortsatt øke våre egne inntekter, samtidig som vi driver så kostnadseffektivt som mulig. Og vær sikker; Vi skal klare oss bra på Øvrevoll! Nå har vi fått oppgradert ridestien bak stallene, en ny stall står snart ferdig og det betyr at vi får mulighet til å lage en «felles/amatørstall» for andre leietakere på banen.

Vi skal fortsette vårt rekrutteringsarbeid og skape nye tilbud for både aktive og hesteeiere, og det skal satses på både andelslag og forbedring av fasiliteter. Det er gledelig å se at vi nå også har en positiv utvikling rundt norsk oppdrett. Jeg er glad for at hestesporten har begynt å forstå viktigheten av å samarbeide på tvers av grener og mener vi har mye å hente på dette området. Ved å vise oss frem sammen med både rytter- og travsporten kan vi tiltrekke oss nye mennesker og lære av hverandre. Galoppsporten skal fortsette med kurs og trening for ryttere, vi skal ha dialog med rideklubber og det skal være lavterskel for å ta kontakt med oss på Øvrevoll. Kom gjerne med forslag rundt hva du mener er viktig for å rekruttere nye folk til den flotte sporten vår.

Gjennom vinteren skal vi utarbeide og videreutvikle nye idéer og planer for publikum mot sesongen 2020, og det vil komme oppdateringer både på vår egen hjemmeside og i sosiale medier. Vi har hatt god suksess med temadager og firmaarrangementer, og vi skal fortsette arbeidet med å forsterke våre arrangementer og tiltrekke oss et større publikum. Vi opplever at det er mer folk og mange nye ansikter på flere av våre løpsdager, særlig gjennom vår- og sommersesongen.

Det er mange som fortjener ros gjennom 2019. Både alle utøvere og våre ansatte, samt alle andre bidragsytere og støttespillere. Tusen takk til alle som har bidratt på en eller annen måte gjennom 2019. Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et fremgangsrikt 2020!

 

Thomas Gjelsås

Adm. dir.