Vorspiel med utfordringer

Skrevet av Birger Christensen,  17.08.2019
Artikkelbilde
Mestre dos Magos ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

For annen gang i historien avholder Øvrevoll løp på lørdagen før Derbydagen. Debuten var i fjor, og det ble en vellykket historie. Om været blir bra, er Øvrevoll absolutt et sted å komme i form til den store dagen på søndag. Men det er en utfordrende spillmeny for de som vil prøve et spill i totoen. Både V5 og V4 består av harde nøtter å knekke, og de som lykkes vil nok ha gode muligheter for et godt tilskudd til Derbydagens spillekasse.

http://www.ovrevollgalopp.no/derbyweekend

 

I V5 tar vi sjansen på å bruke Mestre dos Magos i V5-1. Han imponerte med en enkel seier sist løpsdag, og Annike Bye Hansen har fin form på stallen. Toer fra det løpet var Crossroad Blues, som har fem seire og tre annen på sine åtte starter på sandbanen.

En annen hest vi har tro på, er IKC Fiction i det påfølgende løpet. 1100 meter på Øvrevolls sand har vært en slags livrett, og er han tilbake til formen fra seiersløpet i mai, blir det fort en ny gevinst. Det er mange gode sprintere imot, ikke minst dansktrente Not Today. På Klampenborg avholder de iblant løp på distansen 650 meter, og ingen er i nærheten av å følge Not Today. Vi aner ikke hvordan 1100 meter på sand vil fungere, men spennende skal det bli å se.

Mina Haug og Willa Synøve M Schou er to kjempegode amatørryttere. De vinner nesten alt som er av amatørløp, og torsdag ble vi meget imponert. De tok en sterk dobbel med Costasera og Otama Obama. Vinneroddsen på Mina og Costasera var nesten 12, og duoen ga drøyt 37.

Etter at løpene er slutt på Øvrevoll lørdag, er det ingen grunn til å gå hjem. Da avholdes en åringsauksjon med norskoppdrettede åringer, en dansk åring og tre løpshester. Det er veldig mange fine løp som er forbeholdt de norske, og de løper om store premier. Gå gjerne sammen med noen kjente. Det er en herlig følelse når man får oppleve at hesten man har en part i, går til topps. Det trenger slett ikke være en Derbyseier, å vinne et vanlig løp er veldig gøy.