Vi gleder oss til årets store Derbyfest!

Skrevet av Thomas Gjelsås,  13.08.2019
Artikkelbilde
Square de Luynes vant Norsk Derby 2018 foran et enormt folkehav på Øvrevoll i et strålende solskinn. Et øyeblikk for minneboken.

Nå er det godt under to uker igjen til årets Derbyweekend, og nedtellingen er for alvor i gang til årets store høydepunkt. Det er en helt spesiell atmosfære på Øvrevoll disse dagene. Hele staben gjør alt de kan for å skape et arrangement som skal levere på høyeste nivå på alle områder, og de aktive og deres team begynner å kjenne presset før hestene skal ut å kjempe om heder, ære og berømmelse. Vi gleder oss enormt alle sammen til lørdag 24. og søndag 25. august.

Klikk her for praktisk informasjon

Lørdag er det først løpsdag, med påfølgende åringsauksjon og mulig salg av løpshester i trening. Kanskje kan du kjøpe deg en fremtidig stjerne? Vi er stolte over å ha den verdenskjente auksjonariusen John O´Kelly til å gjennomføre auksjonen sammen med vår egen Ola J. Jakobsen.

Søndag er det Norsk Derby. En fest som inneholder alt. Norsk Derby, Gruppe 3-løpene Marit Sveaas Minneløp og Giant Sandman Polar Cup og en rekke andre fantastiske rammeløp. Så langt ser det meget bra ut og vi kan nesten ikke vente på at det offisielle programmet skal bli klart. Vi takker alle våre partnere som bidrar til å skape den sportslig sterke folkefesten.

På Derbydagen har vi tivoli, gratis ponniridning, ansiktsmaling og en rekke andre aktiviteter. Teltene og restaurantplassene er nær utsolgt, og det blir mange serveringstilbud rundt på området med både food-trucks og grillstasjoner. I tribunen er det pizzabuffet hvor du kan spise så mye du vil for kr 150. Så det skal være noe for enhver smak. Og selvsagt har vi ikke glemt den berømte hatteparaden som ledes av Alex Rosén. Her kan du vinne businessbilletter til Dubai fra Emirates og en rekke andre flotte premier.

Før løpsdagen skal vi arrangere finalen i Hest360FordChallenge, en ryggekonkurranse hvor selveste Märtha Louise utfordrer flere imponerende finalister. Dette skjer kl 12.30, og det vil du garantert ikke gå glipp av. Etter løpenes slutt kan du bli igjen på Afterparty på The Paddock/Sherryhaugen. Her spiller livebandet Crew & The Captain Tables opp til fest, før DJ Frode overtar senere på kvelden.

Førstkommende tirsdag varmer vi opp med den tradisjonsrike Derbygaloppen. Allerede kl 07 kan du møte opp og ta morgenkaffen på Øvrevoll. Da får du se de aktuelle hestene i storløpene finslipe formen, og hestene til de aller største løpene (inkl. Norsk Derby) kommer ut på gresset fra kl 08. Kl 09.30 blir det pressekonferanse med intervjuer og frokost. Her er alle velkommen!

Har du ikke mulighet til å komme på Øvrevoll søndag 25. august, kan du se Norsk Derby på NRK1. De har egen sending fra vår store festdag.

Nedtellingen er i gang. Årets høydepunkt er ikke langt unna. Sammen skal vi gjøre nordmenn hekta på galopp!