Utklasset konkurrentene i Sveaas'

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus,  26.08.2019
Artikkelbilde
TOPPHEST: Square de Luynes var fullstendig overlegen i Marit Sveaas Minneløp søndag. Pat Cosgrave satt i salen; han vant tre løp på fem ritt. Foto: Hesteguiden.com

Square de Luynes var fullstendig overlegen da han lekte hjem Marit Sveaas' minneløp og 800 000 kroner. - Nå skal jeg teste ham internasjonalt, sa en svært glad Niels Petersen etter oppvisningen.

Allerede tirsdag formiddag, etter gressgaloppen, var Niels Petersen klar på at det er den internasjonale arenaen som nå venter på 4-åringen som nå vant for fjerde gang i sin syvende start:
- Om jeg har noen som virkelig kan duge internasjonalt og bli en stjerne? Uten tvil Square de Luynes, sa Niels Petersen kontant da vi hadde ham på tomannshånd tirsdag. Og hvilken prestasjon Square de Luynes stod for: Med Pat Cosgrave som vikarjockey siden Rafael Schistl soner utelukkelse på grunn av feil medikamentbruk stakk Square de Luynes rett til tet, bestemte farten og spant ifra til ti lengders seier:
- Jeg var ikke engstelig for å være tidlig i front. Han er trolig enda bedre på 2400 meter, men han hadde jo ingen problemer med 1800 meter her idag. En fantastisk hest som vil duge internasjonalt, sa en glad - og sikkert lettet - Pat Cosgrave etter å ha løst rytterjobben på beste vis.

Glade damer
Fem galoppglade kvinner står bak den franskfødte 4-åringen. Stall Power Girls har en hest som virkelig ikke gjør skam på sine eiere, og Ann Kristin Selmer var klar på at det er en bonus å være flere om å eie hesten:
- Det er så vanvittig deilig å ha noen å dele en slik seier med. Takk til Niels og hele teamet hans, og takk til jockey og hest som leverte oss en fabelaktig prestasjon. Jeg er helt skjelven, sa Ann Kristin Selmer.

Lettet Petersen
Niels Petersen har sin faste plass hvor han står og følger med når løpene går. I god tid før mål kunne han slippe jubelen løs:
- Det har vært mye problemer med denne hesten, og han ble operert som 2-åring. Eierne har vært tålmodige, og vi har ventet på de riktige løpene. Det er en hest langt utenom det vanlige. Og jeg kan knapt husk at noen hest har vunnet Marit Sveaas' minneløp på enklere vis. Nå blir det internasjonale oppgaver, trolig i Frankrike, sa en glad Niels Petersen.

Bak den suverene vinneren var Buddy Bob god toer, mens Appelina ble treer. Hun lå lenge i flott angrepsposisjon bak Square de Luynes og gjorde et ærlig forsøk, men mistet annenplassen kort før mål.

Niels Petersen hadde for øvrig en fantastisk Øvrevoll-søndag. I tur og orden vant stallhestene Ascot Brass, overraskelsen Swan Black og 9 Izakaya - i tillegg til Square de Luynes.