Swartling fyller 60

Skrevet av Birger Christensen,  06.08.2019
Artikkelbilde
Kjell Erik Swartling fyller 60 år onsdag. Dette bildet er fra Derbyweekend i fjor da Prince Field vant løp på lørdagen. Vi gratulerer jubilanten med dagen!

Kjell Erik Swartling fyller 60 år onsdag 7. august. Dermed passerer trioen Are Hyldmo, Hallvard Soma og Kjell Erik Swartling samme milepæl innenfor en måned. Vi gratulerer.

- Husker godt at vi feiret felles 30-årsdag om bord på "Black Prince", beretter Kjell Erik. Den samme markeringen snakket både Are og Hallvard om, så det var et jubileum som var verdt å minnes. Nå er Kjell Erik som så ofte om sommeren i Kragerø, et sted hvor det er godt å være med reker og krabber. For et par år siden ble han alvorlig syk, men er nå så mye bedre at han kan begynne å jobbe igjen. På Øvrevoll er det kun Prince Field igjen etter at han også har hatt Bouboulina denne sesongen.

- Det er greit å trappe ned¨, og det er vanskelig å få den hjelp man trenger. Bouboulina hadde sine problemer med startboksene, så hun har gått tilbake til Annike Bye Hansen. Men snart kommer tiden hvor Prince Field får gressbane med litt svikt i, og da satser vi på et besøk eller to i vinnerpaddocken.

Moren til Kjell Erik var aktiv i andre grener av hestesporten. Fra Slemdal gikk turen til Oslo Ridehus og så smått til Øvrevoll.

- Husker at Hussar kunne starte i dressurstevne i helgen, for deretter å gå på løp på Øvrevoll torsdag. Hussar er også den eneste jeg har ridd i løp. Syntes det gikk fort, og jeg sa pro. Hesten lystret, og vi havnet i baktroppen, minnes Kjell Erik. Løpet ble for øvrig vunnet av Esperto med velkjente Tollef Langvad på ryggen.

 

Caerus en topphest

 Den store dagen som trener kom på høsten i 2009, da banen i Stockholm fortsatt het Täby. Det var den første utgaven av Mischa Kahns Minne, og Kjell Erik hadde Caerus til start. Chicken Momo var favoritt, men den dagen var Caerus klart best.

- Caerus var den klart dyreste hesten jeg hadde, men han løp inn prisen og mer til allerede som treåring. Førstepremien i løpet var 193 000 svenske kroner, så det var stort, minnes Kjell Erik. Noen nordmenn minnes også løpet ved at vinneroddsen ble 30.21.

 

Passert 100

 Ser vi på listene på Øvrevoll, står Kjell Erik registrert med 93 seire på Øvrevoll. Men det er lister som gjelder årene fra og med 1984, da data-alderen kom til galoppbanen. Før 1984 tok Kjell Erik 16 seire, og dermed skal han ha 109 seire. Jubileet skjedde i all stillhet høsten 2015, og blant banens aktive trenere er han nummer 11. Så nå kan han feire 60 år og over 100 seire.