Privilegiado suveren i Norsk Derby

25.08.2019
Artikkelbilde
Privilegiado ©hesteguiden.com

Privilegiado var den store forhåndsfavoritten i Norsk Derby, og han sviktet ikke. Foran et folkehav av imponerte tilskuere, forsvant hingsten inn til suveren seier sammen med Pat Cosgrave. Stall Bright Side Of Life eier stortalentet som trenes av Niels Petersen. Championtreneren hadde en fantastisk dag med hele fem seire. Square de Luynes var enestående i Marit Sveaas Minneløp (Gr3), mens Cathrine Erichsen og Stall Como vant Giant Sandman Polar Cup (Gr 3) med gullklumpen Duca Di Como. Årets Derbyweekend ble en suksess med økning både i spillomsetning og antall tilskuere. Tusen takk til alle som bidro, på en eller annen måte, til å gjøre dette til en folkefest med galoppsport på aller høyeste nivå.

Det gikk et gisp gjennom publikum da Privilegiado forlot feltet på oppløpet. -Dette var imponerende. Det er dette løpet vi har siktet mot hele veien og nå er vi i mål. Nå er jeg bare takknemlig og stolt. Det har vært en helt fantastisk dag både for mine eiere, teamet og meg, oppsummerte en meget lykkelig Niels Petersen.

(Norskoppdrettede Hampus G. /Stall Areo/oppdretter Gulbrand Gjestvang, trener Cathrine Erichsen, rytter Sandro De Paiva) leverte et kjempeløp og ble nummer to i Norsk Derby).

 

 

Square de Luynes, Marit Sveaas Minneløp (Gr3)

Marit Sveaas Minneløp (Gr 3) vil bli husket lenge av alle som elsker galoppsport. Square de Luynes leverte et løp som går inn i historiebøkene som noe av det beste vi har sett. Pat Cosgrave hadde gleden av å ri fireåringen som er eid av Stall Power Girls. Nå gleder vi oss til Niels Petersen skal forsøke stallens stjerne internasjonalt. -Dette er noe av det råeste jeg har sett. Måten han vinner på i dag er bare helt utrolig. Det er vanskelig å finne ord for denne prestasjonen, sa trener Niels Petersen.

Couleur Cafe  ©hesteguiden.com

 Couleur Cafe åpnet Derbydagen ved å vinne Ford Røhneselmer The Heatherworld Cup. Jan-Erik Neuroth red Stall EOS´ toårige hoppe inn til seier mot tøffe konkurrenter. Dermed fikk trener Wido Neuroth en storløpsseier også på denne Derbydagen. Neuroth var med i toppen i flere av søndagens store løp. -Dette var en bra start på dagen. Hun er en av mange gode hester på stallen og dette er selvsagt et løp som er gjevt å vinne for toåringene, uttalte trenerlegenden Wido Neuroth.

Ascot Brass ©hesteguiden.com

Vi fikk se en stor prestasjon av Ascot Brass (Stall Valley) i Energima Skandinavisk Mesterskap. Per-Anders Gråberg red hoppen inn til en overlegen triumf. Nå står hun med full pott etter karrierens to første løp. -Denne hesten er god og dette var virkelig bra. Vi gleder oss til fortsettelsen med denne hesten, sa trener Niels Petersen.

Freestyler  ©hesteguiden.com

Svenskegjesten Freestyler (Stall Freestyle – Easy) slo gode konkurrenter i det tredje løpet. Femåringen var gjort til tredjevalg i det som på forhånd var ansett som et av de vanskeligste spilleløpene. Shane Karlsson red hesten til sikker seier for trener Jessica Long.

Swan Black  ©hesteguiden.com

 Tradisjonsrike Erik O. Steens Memorial henger meget høyt for hoppene. Kvaliteten på årets utgave var sterk, og det var Swan Black som tok seg av dette oppgjøret sammen med Oliver Wilson. Hoppen som er eid av Nybri AB viste solid form under den danske Derbydagen for to uker siden. Trener Niels Petersen kunne feire enda en storløpstriumf.

We Got The Box  ©hesteguiden.com

We Got The Boss (Champagnegaloppen.no) rykket til seg flere lengder på oppløpet og vant lett for Ulrika Holmquist. Trener Annike Bye Hansen hadde en strålende Derbyweekend med tre seire lørdag og flotte prestasjoner i store løp søndag. -Dette var bra. Jeg var spent på hesten på forhånd i dag og han vant meget enkelt, uttalte en tilfreds Annike Bye Hansen.

Duca di Como  ©hesteguiden.com

Duca Di Como viste enormt talent i fjor og hadde en strålende sesong med hele fem seire på seks starter. I år har hesten slitt med sykdom, men nå er han virkelig tilbake i storslag. Trener Cathrine Erichsen har gjort en stor jobb med hesten og han spurtet inn til en meget imponerende seier i Giant Sandman Polar Cup (Gr 3) med Elione Chavez på ryggen. Da var det stor stemning i eiergjengen Stall Como. -Dette er en fantastisk hest og i dag var han virkelig god. Dette smakte godt og det betyr mye for både meg og eierne. Nå gleder vi oss til fortsettelsen, sa en glad Cathrine Erichsen.

Izakaya  ©hesteguiden.com

Izakaya innledet karrieren med å vise stort talent, men så har det vært litt stang ut for den fine treåringen. Nå var det tid for å vise seg frem igjen. Treåringen til Stall Bright Side Of Life tok en imponerende seier i Emirates Derby Mile sammen med Pat Cosgrave. -Dette var gøy og fortjent. Det var godt å se han tilbake i toppslag, uttalte trener Niels Petersen.

Final Experiment  ©hesteguiden.com

Vi fikk en overlegen vinner i dagens siste løp. Det var mange som snakket om Final Experiment (Stald Isak) på forhånd, og danske Thea Hildebrandt tok karrierens første seier. Dermed kunne hun smykke seg med et flott armbåndsur fra Urmaker Bjerke i Longines Ladies Cup. -Jeg hadde god tro på hesten i dag og rytteren gjorde en fin jobb. Det er stort for meg å vinne på den norske Derbydagen, sa en fornøyd dansk trener Helle Christensen.